1.11.2021. 16:12
1
Alarmantno stanje! Da li će se djeca smrznuti, sarajevski vrtići sutra bez grijanja, Sivro ogorčen: Sramota! Oni se po Šipu slikaju, a nema grijanja...
Uprava Javne ustanove "Djeca Sarajeva" danas je poslala poruku svim roditeljima da od sutra u vrtićima neće biti grijanja!

Prema informacijama koje smo dobili od dobavljača gasa "Energoinvest", isporuka gasa za FBiH je totalno obustavljena na ulazu u transportni gasovod u BiH. Molimo vas da u što kraćem roku izvršite pripreme za prelazak na korištenje alternativnog goriva i pripremite svoja postrojenja za prekid isporuke prirodnog gasa - naveli su iz "Sarajevogasa".

Faksimil saopćenja "Sarajevogasa"

Povodom novonastale situacije reagovao predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, Saudin Sivro. Nije krio razočarenje ponašanjem Vlade KS i Ministarstva obrazovanja KS, koji su morali imati spremna alternativna rješenja i prije nego što se dogode nepredviđene situacije poput ove.

Sivro je postavio pitanje obustavlja li se proces rada i dodao:

– Grijanje nema, a oni se na Šipu slikaju … Sramota, napisao je Sivro na Facebooku.

Urgencija je upućena resornom Ministarstvu, navodi se u obavještenju.

U priloženom videu poslušajte šta je još rekao za naš portal.

Napomenimo da smo pokušali dobiti izjavu od ministrice predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo Naide Hota-Muminović, ali nije odgovorala na naše pozive. 





(Admir Oručević)


1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.