17.12.2021. 11:49
0
Kemal Hasić o tragično preminulom Jasminu Malkočeviću: Teško neko vrijeme, tavorimo hoćemo li ratovati ili nećemo, blejimo u telefone, a društvene mreže...
Pjevač Jasmin Malkočević preminuo je pod, za sada, nerazjašnjenim okolnostima, a najverovatnije je riječ o samoubistvu.

Na tijelu preminulog nisu pronađeni tragovi povreda ili bilo kakvog nasilja i najvjerovatnije se radi o samoubistvu izazvanom trovanjem tabletama. Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminulog kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Tokom uviđaja se utvrđuju sve okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj - rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Malkočević je široj javnosti bio poznat kao finalista muzičkog takmičenja 'Zvijezda možeš biti ti' . Veliko prijateljstvo imao je sa dvojicom tadašnjih učesnika, Maidom Hećimovićem i Arminom Bijedićem. Upravo se Bijedić, nakon što je u javnost objavljen tragičan ishod potrage za Malkočevićm, od svog prijatelja oprostio na Facebooku.

Prijatelju, zauvijek ćeš ostati u mom srcu. Rado ću te se sjećati jer si bio dobar čovjek i bio mi dobar prijatelj. Da ti se Allah smiluje – napisao je Bijedić.




Velika tuga je u Tuzli, pogotovo među muzičarima koji ne mogu vjerovati da su ostali bez kolege na kojeg su se uvijek mogli osloniti i pouzdati.

Na društvenim mrežama brojni prijatelji se opraštaju od tragično preminulog muzičara.

Danas smo kontaktirali sarajevskog pjevača Kemala Hasića, koji nam je u telefonskom razgovoru kazao da je zatečen informacijom o tragičnoj smrti još jednog kolege. Napomenuo je da nas je nedavno napustio još jedan talentovani muzičar, a riječ je o Bajri Zahiroviću, koji se preminuo nakon duge i teške bolesti.

"Živimo u nekom tužnom vremenu koje je puno zbunjujućih informacija koje dolaze sa svih strana. Obojicu kolega sam poznavao i sarađivao sa njima i molim dragog Allaha da im podari lijepi dženet. Ako se smijem usuduti, ovo je vrijeme kada riječi treba da zašute, jer ništa ne znače. Kompletna situacija, kako politička tako i sa ovom pandemijom utiče na nas, i ovo su posljedice, koje vidimo. Jedini nam je spas u druženju da budemo na dohvat ruke jedini drugima u takvim vremenima. Kako jedan moj prijatelj kaže: Kafa, kafa i samo kafa, ali ona razgovoruša i druženje", govori Hasić.

Dodaje da svaki čovjek ima teške trenutke u životu.

"U tim trenucima je najgore povući se sam u sebe, onda nastaje ono loše. Znam kako je meni bilo kada sam gubio svoje najdraže...Društvene mreže, blejanje u telefone nas je još više otuđilo jedne od drugih. Tavorimo hoćemo li ratovat' ili nećemo, posla je sve manje, finasijska situacija katastrofalna. Pokušavam lično dosta razgovarati sa svojom djecom i najbolje bi nam bilo da prvo počistimo ispred svojih vrata, da se posvetimo svojim porodicama koje smo zapostavili, pa onda da pričamo sa svojim komšijama", rekao je Hasić za Source.

 

 

(Admir Oručević)





0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.