25.1.2022. 11:05
2
Da li su ovo odgovorni što se građani Sarajeva smrzavaju: Bisera Hadžialjević je kuma ovih dešavanja. Crtali smo joj prije godinu dana da će se ovo desiti!
Građani Kantona Sarajevo postepeno od jučer ostaju bez grijanja. Kako je saopćeno iz KJKP Toplane, šest velikih kotlovnica su ugasili, a najavili su da će gašenje nastaviti i danas zbog ograničene isporuke gasa i nedostatka zaliha.

Oglasio se i bivši direktor BH-Gasa Almir Bečarević koji je ponovo pozvao Tužilaštvo Kantona Sarajevo da hitno reaguje. Inače, u Vladi KS danas će biti održan hitan sastanak u vezi problema sa nedostatskom plina zbog čega su Toplane-Sarajevo morale preći na alternativna goriva. Međutim iz Toplana su naveli kako nemaju dovoljno mazuta jer su i ranije u dva navrata koristili alterantivu kada je također dolazilo do redukcije plina. 

U mailu koji je uputio glavnoj tužiteljici KS Sabini Sarajlija, navodi kako su Toplane Sarajevo na minus 16 nasilno ostale bez gasa, odnosno 55.000 stanova sa minimalno tri člana domaćinstva, što bi u konačnici bilo 155.000 građana.

U svojim jučerašnjim izjavama Bečarevićje kazao da su odgovorni za trenutno stanje i za to što se građani Sarajeva smrzavaju na velikoj hladnoći, Nermin Džindić, Bisera Hadžialjević, Edis Baković.

U današnjem razgovoru objasnio nam je kakva je uloga dotičnih, koji se do sada nisu oglašavali po ovom pitanju.

Razgovor poslušajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.