3.2.2022. 15:55
1
Vukanović o ezanima, minaretima i crkvenim zvonima: Hrišćanstvo je na ove prostore došlo prije islama, ali ne treba vrijeđati ničije osjećaje
Burno je bilo prije dva dana na sjednici NSRS, koju je obilježilo nekoliko događaja.

Prije početka sjednice dogodio se jedan manji incident kada je obezbjeđenje Željke Cvijanović nasrnulo na poslanika NSRS Nebojšu Vukanovića, u namjeri da mu oduzmu mobilni aparat kojim je snimao predsjednicu RS-a. Bila je to samo uvertira u dešavanja koja su uslijedila nakon toga. 

Danas smo o događajima sa sjednice NSRS-a govorili upravo sa Vukanovićem, koji je za naš portal prenio šta se sve događalo i mimo kamera.

"Na platou ispred skupštine vidio sam ljude koju su se okupili i koji su pri tome zviždali predstavnicima vlasti, među kojima je bila i Željka Cvijanović. Namjeravao sam da atmosferu ispred skupštine prenesem i ljudima preko svog Youtube kanala. Međutim, u trenutku kada je Cvijanović ulazila u zgradu nakon što sam zatražio njen komentar, njeno obezbjeđenje je pokušalo na vrlo neprofesionalan način da mi otmu telefon, što se vidi na snimku koji sam objavio", govori Vukanović.

Dragan Čović je tokom sjednice imao svoje izlaganje, na čijem je kraju prisutnima poručio 'Čuvajte Republiku Srpsku...", te tako iznenadio sve u skupštinskoj sali. Vukanović smatra da je njegov nastup samo dio Dodikovog igrokaza.

"To je predstava u kojoj je Dodik pozvao svoje koalicione partnere da mu pokušaju pomoći da se izvuče iz trenutne situacije, a Čović je došao samo da pruži ruku spasa svom koalicionom partneru. Dodik je meni pokazivao srednji prst u trenucima kada su me izbacivali sa skupštine, dok je Cvijanovićeva aplaudirala i govorila 'Pravda za Vukana', mislim to ponašanje kakvo nije zabilježeno su skupštinskim klupama", govori Vukanović.

Osvrnuo i na nastup Nenada Nešića, koji su bh. mediji nazvali 'šovinističkim'.

"Svi znamo da je na ove prostore hrišćanstvo došlo prije islama, ali ne treba vrijeđati ničije osjećaje. I on je dio Dodikovog igorkaza i priča priču koja odgovara Dodiku, te pokušava biti veći nacionalista od njega", smatra Vukanović.

Vukanović je na kraju kratko prokomentarisao i inforamaciju od danas da Gorica Dodik namjerava ući u političke vode.

"Ja se radujem takvo njenoj odluci, jer svaki njen tvit je važan i dodatno doprinosi padu rejtiga Milorada Dodika. Iskreno se nadam da će se što prije i formalno angažovati. Dodatno bi podijelila stranku i bila bi sjajna. Volim što ona mene napada, jer to govori koliki sam ja njima problem", zaključio je Vukanović.


(Admir Oručević)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.