8.2.2022. 14:25
11
"Postoje razlozi zbog kojih nisam bio u ARBiH. Nisam 'pobjegao' iz Sarajeva u ratu, bio sam cijelo vrijeme tu i nosim puno trauma iz tog perioda"
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, govorio je danas za naš portal.

Govorili smo  o odnosima unutar koalicije Trojke, izmjenama Izbornog zakona, politikama vladajućih stranaka u BiH...

Pitali smo Fortu kako gleda na odlazak Elmedina Konakovića na pregovore u Neum. 

Izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH uzburkao je aktere na političkoj sceni. Prema Fortinim riječima bilo je nekoliko pokušaja razgovora sa glavnim akterima koji su predložili ovaj zakon, kako bi se pronašlo pravedno rješenje.

Otkrio nam je kako se nosi sa kritikama javnosti i zbog čega je nedavno otišao na godišnji odmor u trenucima kada se javio problem sa grijanjem u KS.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

11
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.