9.2.2022. 11:45
2
Nebojša odgovorio Ćamilu: Lažni analitičar blizak SDA, izgubio dobru poziciju pa se ljuti. Na mojoj jakni nije bilo oznaka VRS-a
Nebojša Vukanović, narodni poslanik i opozicioni političar je na današnju sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) došao u maskirnoj uniformi.

Njegov performans izazvao je različite reakcije, a jedan od najglasniji bio je Odbornik Kluba "Moja adresa: Srebrenica" u Skupštini Opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

Kakav smo mi narod? Kako smo mi Bošnjaci politički nezreli kao narod da nam se mediokiritet i spodoba sa javne scene BiH, koji se zove Nebojša Vukanović tako uvuče u pore društva, da je to paradoksalno", kazao je Duraković u videu koji je objavio.

Duraković je potom kazao da je Vukanović prije nekoliko mjeseci "krenuo na njega".

"Prije nekoliko mjeseci kada je krenuo na mene, u periodu kada sam bio predsjednik Skupštine Općine Srebrenica, na tu poziciju sam izabran glasovima Bošnjaka, pozvao je Milorada Dodika nazivajući ga 'Srbendom, 'ako si Srbin smijeni Ćamila Durakovića koji veliča ratne zločince', zato što je otišao na obliježavanje stradanja pripadnika Armije RBiH u odbrani Srebrenice i domovine BiH na prostoru Kragljivode, koja je brutalno granatirana iz Srbije sa Tare i okolnih mjesta koja su bila pod kontrolom VRS. Pa da kažem Vukanoviću, ne možeš nas Bošnjake natjerati da izjednačimo zločine samo zato što je na desetine zločinaca iz Vojske RS-a, čiju ti uniformu nosiš danas u NSRS-u, koja pripada svima nama, a ne samo Srbima. Mi svakodnevno doživljavamo diskriminaciju", dodao je.

Duraković je o ovom događaju govorio jučer i za naš porta. U izjavi je poblože objasnio kako gleda na istupe i ponašanja nebojše Vukanovića, a otkrio je da mu najviše smeta pažnja koju mediji u FBiH poklanjaju Vukanoviću.

"Žalosno je da je njemu taj medijski prostor uglavnom obezbijedila medijska scena u Federaciji BiH, dakle pojedini mediji gdje je više gostovao nego bilo ko drugi i profiliran je kao neka politička zvijezda koja donosi novu svježinu i promjene u Bosni i Hercegovini a ustvari pokazuje da je triput gori od ovih što vladaju trenutno u RS-u, rekao je Duraković u svojoj izjavi i dodao:

"To je jedna suptilna i perfidna politika koju on provodi. On pokazuje da nije nikakva alternativa aktuelnoj vlasti u RS-u. Dakle, on kroz tu, da kažem, masku nekog pacifiste pokušava se etablirati politički, međutim, svaki ti njegovi postupci, posebno ovi koji se tiču prošlosti, jer on je lično mene prozivao prošle godine i nazivao me osobom koja podržava ratne zločince samo zato što sam otišao da obilježim stradanje pripadnika Armije RBiH koji su branili Srebrenicu od agresora iz Srbije u dijelu gdje je granatirana Srebrenica iz Srbije, dakle, tu su neke bitke bile u januaru 1993. godine a on je mene prozvao da sam neko ko podržava ratne zločince, da ne idem na stratišta gdje su ubijani Srbi itd. Međutim, ja sam legalista čovjek koji svakog presuđenog ratnog zločinca i nemam dileme da kažem da je on ratni zločinac, pa bio Srbin, Hrvat, Bošnjak. Tu nije niko ni presuđen ni osuđen, dakle nije Vukanović taj koji presuđuje. Hoću reći da je on tri puta u nekoj mojoj političkoj percepciji gori od Milorada Dodika, koji u javnosti govori otvoreno svoj stav prema Bošnjacima, a ovaj to zamotava u nekim varijantama koje su prihvatljive nažalost i ljudima u Federaciji i nekim medijima. Ja sam gledao Bošnjake koji grle Vukanovića i likuju ga u smislu daje on neka perspektiva bh. politike i podjednako to isto mislim i za Draška Stanivukovića", zaključio je Duraković.

Danas smo o vojničkoj uniformi i njegovom jučerašnjem nastupu u NSRS-u, telefoski razgovarali sa Vukanovićem. Osvrnuo se na prozivke i kritike koje je na njegov račun uputio Ćamil Duraković.  Razgovor poslušajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.