16.2.2022. 15:40
7
Pucnjave, ubistva, otmice u Sarajevu - Konaković otvoreno o Forti: Ne možeš biti premijer, a da si nespreman za bilo koje pitanje! Moraš poznavati stanje, jer si najodgovornija osoba u Kantonu
Pucnjave, bačene bombe, otmice, saobraćajne nesreće su materijali koji sve više pune rubrike crne hronike u sarajevskim medijima.

Na jučerašnjoj konferenciji na pitanje novinara kako komentariše sigurnosnu situaciju u glavnom gradu BiH, premijer KS Edin Forto se nije najbolje snašao.

Najavili smo priču o ponderu, ovo drugo... Znači nisam spreman, nema mi ministra. Nije fer. Niste mi ništa rekli, nije press za druge stvari. Samo mi je najavljen ponder i zato sam ostao da odgovorim na to pitanje", kazao je Forto novinarima.

Iz Kantonalnog odbora SDA (KO SDA) poručuju da ovakva izjava premijera pokazuje "primjer njegove nedoraslosti funkciji koju obnaša, ali i opšte nesposobnosti ove vlade i štetnosti politike koju u Sarajevu provodi tzv. Trojka i njen vlasnik Elmedin Konaković".

Danas smo ovim povodom telefonski kontaktirali predjsednika NiP-a Elemdina Konakovića i upitali ga kako on gleda na trenutnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu.


Razgovor poslušajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.