19.5.2022. 14:46
0
Posjetili smo KPZ Sarajevo: Pogledajte kako izgledaju ćelije u kojima borave najveće ubice u BiH. Zatvoreni 23 sata tokom dana!
Ekipa Source portala danas je posjetila KPZ Sarajevo, gdje smo se uvjerili kakvi uslovi vladaju u ovoj pritvorskoj jedinici.

Sa direktorom ovog zavoda Farukom Zubčevićem obišli smo sve prostorije ove ustanove, kao i ćelije u kojima se trenutno nalazi oko 190  ljudi, među kojima većinu čine pritvorenici. Napomenimo da je ovo ustanova u kojoj vlada 'nulta stopa tolerancije'.

Prema riječima prvog čovjeka ove pritvorske jedinice, u KPZ Sarajevo trenutno je smješteno preko 50 lica optuženih za krivična djela ubistva.

Ušli smo u tzv. 'odjel S' u kojem su smještena lica optužena za teška krivična djela poput ubistva, ali i drugi najveći prestupnici u svim oblicima kriminala.

Zanimljivo je da pritovrenici iz ovih ćelija 23 sata provode zatvoreni, dok im je dozvoljena šetnja u trajanju do jednog sata tokom dana.

Šta smo zabilježili svojom kamerom pogledajte u priloženom videu.

Uskoro na Source portalu imat ćete priliku  pogledati cijeli intervju sa direktorom KPZ Sarajevo, Farukom Zubčevićem.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.