19.5.2022. 17:25
0
"Broj od 1601 ubijenog djeteta u Sarajevu nema argumenata. Bilo je tu 'djece vojnika', a neki su u trenutku pogibije bili punoljetni"
Direktor Istraživačko dokumentacionog centara IDC-a Mirsad Tokača, govorio je za Source portal.

Sa Tokačom smo govorili o temi koja je prethodnih dana okupirala javnost u BiH, a odnosi se na tačan broj ubijene djece u Sarajevu tokom opsade.

Podsjetimo, tema koju je otvorio politički analitičar Srđan Puhalo, koji je čak punudio novčanu nagradu u iznosu od 10.000 KM svakome ko mu donese imena 1601 ubijenog djeteta tokom opsade Sarajeva.

"Za mene brojevi nisu bitni, bitan je identitet žrtve. Ne možete plasirati broj od 1601. ubijenog djeteta, a da ne ponudite dokumentaciju. Gdje je taj fantomski spisak", rekao je u razgovoru za naš portal Mirsad Tokača.

Dugo godina hronološki bavio i pitanjem ubijene djece Sarajeva, samo zato što je odlučio propitati zvanične brojeve i istraživati o žrtvama, Tokaču su proglasili izdajnikom vlastitog naroda.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.