23.5.2022. 12:07
1
Šta se dešava u Općoj bolnici u Sarajevu: "Vrane i golubovi ordniraju po bolnici, radi samo jedan lift, kojim se prevozi i hrana pacijentima i infektivni otpad"?
Skupština Kantona Sarajevo protekle sedmice udvrdila je Nacrt zakona o uvjetima koje treba ispunjavati kantonalna bolnica.

Donošenje zakona je inicirano zaključkom Skupštine KS iz 2020. godine, kao i inicijativom da se stvore svi preduslovi kako bi se Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” transformisala u kantonalnu bolnicu.

Po riječima ministra zdravstva, prof.dr. Harisa Vranića, Kanton Sarajevo je jedini kanton u Federaciji koji nema kantonalnu bolnicu, a razlog tome je što nije bilo zakonskih i kadrovskih pretpostavki, kao i političke volje do sada da se kantonalna bolnica uspostavi.

I dok se radi na transformaciji Opće bolnice u kantonalnu, našoj redakciji prije dva dana obratio se neimenovani izvor(identitet poznat redakciji portala), kako bi nam prenio informacije o navodno 'haotičnom stanju' koje trenutno vlada u Općoj bonici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

U svojoj izjavi naveo je da liftovi u bolnici trenutno nisu u funkciji, odnosno da je funkcionalan samo lift kojim se prevozi hrana pacijentima, te da se njim istovremeno sada prevoze i pacijenti i infektivni otpad.

Dalje naš izvor navodi da 'magnet ne radi, kao ni 'dvoglava gama kamera', isključivo zbog pogrešnih odluka menadžmenta na čelu sa dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, te za zbog neulaganja u popravke i servisiranje, troškovi za iste radnje, umjesto 4,5 hiljada KM, trenutno iznose oko 150.000 KM.

Izvor je još naveo da po bolnici redovno 'ordiniraju', šetaju, vrane i glubovi i da povremeno nedostaju lijekovi.

Shodno informacijama koje smo dobili od našeg izvora, na mail adresu u Opće bonice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” poslali smo upit u kojem smo od nadležnih zatražili da nam odgovore da li su ovi navodi tačni, te da nam prenesu kakvo stanje vlada u Općoj bolnici.

Dobili smo sljedeći odgovor:

Poštovani,

Svi liftovi u  Općoj bolnici  su u funkciji kao i  oba magneta , možete  provjeriti ličnim dolaskom, kao i ostale  stvari koje ste naveli u svom upitu.

 Kao što znate ,ova Ustanova radi transparentno i  naše građane redovno informiramo o  svim dešavanjima u Bolnici  te o našem radu.

Hvala za  profesionalan odnos i poštivanje novinarske etike  da provjerite i drugu stranu  prije objave.  

S poštovanjem,

Kabinet direktora



(Admir O.)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.