1.6.2022. 12:35
3
Ovo su cijene u Pjanićevom novom restoranu u Sarajevu: Pjanketov hamburger cijenom ne može parirati Džekinom u Dubrovniku
Reprezentativac BiH, Miralem Pjanić, postao je nedavno vlasnik poznatog sarajevskog ugostiteljskog objekta Revolucija 1764.

Objekat koji se nalazi u centru grada, u ulici Ferhadija, kroz godine je stekao reputaciju i rado je posjećen od strane građana Sarajeva, ali i turista.

 

Cijene

Iako se ugostiteljski objekat 'Revolucija 1764' nalazi u strogom centru grada, možemo zaključiti da su cijene jela itekako prihvatljive, te da se u tom segmentu nikako ne mogu nositi sa cijenama koje npr. ima restoran Edina Džeke u Dubovniku.

Tako ćete za 'obični' pileći sendvič morati izdvojiti 11 KM, sendvič sa sa dimljenim lososom košta 16 KM, dok je najskuplji tzv 'Revolucija sendvič' sa goveđim biftekom čija je cijena 18 KM.

Burgeri se kreću od 12 do 15 km, koliko košta 'Big brother' sa 200 g junećeg mesa.

Od glavnih jela svakako treba izdvojiti jelo pod imenom 'Revolucija street style' čija je cijena 42 KM u kojem prevladava biftek i pileće meso.

Ostale cijene možete pogledati OVDJE.

Vlasnik modnog brenda

Pjaniću ovo nije jedini biznis. Kako su mediji prenosili, bh. veznjak je vlasnik modnog brenda “Ricch Paris”.

Popularni Princ je završio svoju sezonu u Bešiktašu, očekuje ga povratak u Barcelonu s kojom ima još dvije godine ugovora.

Mediji u Španiji pišu da Xavi ne računa na Pjanića i da će vjerovatno ponovo otići negdje na posudbu, najvjerovatnije u Italiju.

 

Zbog čega ugostiteljstvo?

Treba naglasiti da ako posmatrate statistiku uspjeha sportskih radnika, dosta njih ima problema sa kasnijim periodom svog života nakon završenih karijera. Tako statisike kažu da dosta njih se okrene porocima, alkoholu, kocki i na taj način gube svoje stečeno bogatstvo i ulaze u velike probleme. Ovakve poteze treba pozdraviti, investiranje viška kapitala je skoro uvijek isplativo, prije ili kasnije, izjavi je za Source ekonomski analitičar Admir Čavalić i dodao:

"Ugostiteljstvo je relativno siguran biznis, prate se turistički trendovi, ali realnost je da je i taj biznis neizjvestan u vremenu u kojem trenutno živimo"

 

(Admir O.)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.