21.6.2022. 13:30
6
Sarajevo Taxi podigao cijene, 'vikendaši' mogu odahnuti, Suljagić poručio: Ovo je samo za početak, početkom jula ćemo ponovo sjesti
U Sarajevu poskupljuje usluga vožnje taksijem, potvrdio je to u razgovoru za Source portal Enver Suljagić.

Povećanje cijene taksi usluga koja će biti minimalna i jedinstvena na području Federacije BiH bit će od 25. juna ove godine. 

"Ovo je minimalno povećanje cijena, sljedeći sastanak je početkom mjeseca na kojem ćemo opet razgovarati o povećanju cijana, do kojeg će opet vjerovatno doći. Ove cijene uopće nisu komercijalne, niti su blizu onim cijenama na kojima bi mi mogli funkcionisati, ali s obzirom da ih nismo mijenjali do sada, odnosno da smo zakasnili, morali smo se odlučiti za takav korak.  Smatramo da bi građanima bilo previše da radikalno promijenimo cijene usluga odmah na početku", govori Suljagić za Source.

Istakao je da neće biti uvećanja iza 22 sata, kao ni vožnji nedeljom i u dane praznika.

"Iza 22 sata ostaju nepromijenjene cijene. Prtljag je uvijek bio 2, 3, 5 maraka. Kabasti prtljag smo sada stavili da košta 5 maraka, ali nije riječ o ličnom prtljagu, poput male torbe, koja se ne naplaćuje", rekao nam je Suljagić.

Nova cijena taksi usluga je: Start 2,50 KM, 1 kilometar vožnje 1,50 KM, 1 sat čekanja 15,00 KM, prtljag po komadu 5,00 km


(Admir O.)

Opravdavate li povećanje cijena usluga 'Sarajevo taxija'?
DA
NE
6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.