4.8.2022. 15:29
3
Ugovori sa izvođačima i dalje pod velom tajne, SDA vrši pritisak, a Šteta 'broji dane' do ostavke: Pogledajte kako izgleda nova tramvajska pruga u Nedžarićima
U Sarajevu je u toku rekonstrukcija tramvajske pruge koja u ovoj fazi se izvodi na relaciji Ilidža-Čengić Vila. Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta na društvenim mrežama javnosti je saopćio da je tramvajska pruga postavljena na raskrsnici kod nekadašnjeg Doma penzionera u naselju Nedžarići.

Također, Šteta je najavio i završetak radova na drugim raskrsnicama.

“Sredinom sljedeće sedmice novi izgled dobit će raskrsnice u Nedžarićima i kod Energoinvesta, a radovi će početi za vikend”, napisao je Šteta.

Podsjećamo, Šteta je ranije najavio da će rekonstrukcija biti završena u roku, tačnije u augustu, te ukoliko do toga ne dođe podnijet će ostavku, a to su u nedavnom saopćenju podsjetili i iz opozicione SDA u Kantonu Sarajevu. Rekonstrukcija pruge u Sarajevu izaziva mnogo pažnje javnosti, a najviše zbog činjenice da su ugovorni odnosi sa kineskim izvođačima pod velom tajne.

Danas se povodom otvaranja tramvajske pruge na raskrsnici kod nekadašnjeg Doma penzionera u naselju Nedžarići, oglasila SDA, koja je u svom saopćenju izvršila pritisak na Vladu KS.

Vlast u Kantonu Sarajevo treba prestati obmanjivati građane i fotografisati jednu po jednu raskrsnicu, već do kraja mjeseca u rad pustiti prugu na dionici Ilidža - Čengić Vila. Za to su u netransparentnom procesu potrošili isuviše budžetskog novca, ali i strpljenja građana Sarajeva, navode iz SDA Sarajevo.

Elmedin Konaković treba prestati zavaravati sebe i svoje pristalice kako on “gradi i popravlja ono što su drugi pokvarili". Konaković nije pao s neba, niti se može prodati pod nadolazeću političku zvijezdu i narodnog revolucionara. Na površini političkog blata u Kantonu Sarajevo, Konaković se preletaštvom održava skoro dvije decenije. Tako da novcem poreskih obveznika u Kantonu Sarajevo on može popravljati samo ono što je sam pokvario.

Kada Tužilaštvo Kantona Sarajevo i drugi istražni i policijski organi uskoro otvore istragu o načinu na koji su ugovarani poslovi i finansirana obnova tramvajske pruge u Sarajevu, postat će jasno zašto je “Trojka” ove poslove sklapala tajnim ugovorima, pokušavajući da zataška ulogu koju su u tom projektu imali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i njegova vlada. 

Bit će to posljednji sudijski zvižduk populistima i varalicama iz samozvane “najbolje Vlade ikad”, koji su se predstavljali promjenom i novom političkom snagom u Kantonu Sarajevo - napisano je u saopćenju SDA Sarajevo.

Kako izgleda ovaj dio tramvajske pruge, pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.