5.9.2022. 13:32
1
Šta je zapravo rekao Dončić u trenucima bijesa, bacivši flašu s vodom: "Mi bismo išli do finala je li, i pi*ku materinu (od Bosne) da izgubimo....."
Nakon veličanstvene utakmice i pobjede protiv aktuelnog Evropskog prvaka Slovenija, košarkaška reprezentacija nastavlja sa pripremama za utakmicu protiv Francuske.

Iako smo navikli da svako veliko prvenstvo završimo već nakon grupne faze, ovi momci su nas nakon tri utakmice, natjerali da počenemo razmišljati drugačije. Svojim dosadašnjim igrama dokazali da njihov uspdjeh,ne treba gledati kao čudo, već činjenično stanje stvari. Bili smo bolji i zato smo pobjedili reprezetaciju Slovenije. To je jedina istina.

"Prijatno sam iznenađen onim što je naša reprezentacija napravila na ovom Evropskom prvenstu. Mislim samo da je trebalo biti 3:0 za naše momke, s obzirom na prikazane igre. Funkcionalnost ove ekipe je na najvišem nivou, jer najbitnije je kada 'svlačionica' funkcioniše. Najbolji dokaz za to je izjava kapitena Halilovića koji je rekao da: 'Kada sjede njih osmorica zajedno, odmah pitaju gdje su ostali igrači", izjavio je sportski komentator Kemal Ahmetović, koji komentariše utakmice naša reprezetacvije na Evropskom prvenstvu. 

Utakmica protiv Crne Gore nije bila najbolji uvod u nastup našeg tima na Evropskom prvenstvu. Poraz koji je izazvao lavinu kritika od strane javnosti i medija, očigledno je na kraju probudio inat u našim reprezetativcima da izvuku maksimum u dosadašnjim nastupima.

"Sigurno da nam je ta utakmica sa Crnom Gorom dala otrežnjenje. Momci tada nisu funkcionisali kao ekipa, sve ono što se sručilo na njih, čini mi se da ih je ujedinilo. Kao da su nakon svega htjeli pokazati koliko su zaista dobri. Rijetka situacija da neka naša reprezetacija izvuče pouke iz poraza. Kritike trebaju postojati, ali trebaju biti konstruktivne. Nekada se pretjera, ali u našoj zemlji ništa nije onako kao što bi trebalo biti", smatra Ahmetović.

Dosta reakcija izazvala je navodna izjava najboljeg košarkaša Slovenije Luke Dončića, koji se na jednom time-outu prkatično izderao na svoje saigrače. Mediji su kasnije prenijeli da je u tom naletu bijesa, Dončić omalovažio našu reprezetacije kada je rekao: "U pi*ku materinu od Bosne da izgubimo".

"Pokušavao sam da preslušam tu izjavu, vrlo teško se čuje da li to zaista tako rekao. Ako je to zista rekao, to je ružno, jer je on sportista svjetskog glasa. S druge strane ako nije, ne treba čovjeku bespotrebno skakati po glavi i donositi preuranjene odluke", smatra Ahmetović.

Mediji u Sloveniji objavili da njihov najbolji košarkaš to uopšte nije rekao.

Na društvenim mrežama objavljeno je tačno ono što je Dončić rekao prilikom ovog time-outa i jasno je da uopšte nije spominjao Bosnu i Hercegovinu u kontekstu u kojem je to objavljeno.

"I mi bismo išli do finala je li? Ajde u pi*ku materinu, budimo borci. U pi*ku materinu moramo prije da pričamo", rekao je Dončić tokom ovog spornog time-outa, navoed mediji u Sloveniji.

Šta je zapravo rekao Dončić, procijenite sami u nastavku




(Admir Oručević)


1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.