20.9.2022. 11:01
0
Sutra se igra historijska utakmica za bh.fudbal: Da li će ove dame napraviti nešto što nijedan muški klub u našoj zemlji nikada nije mogao
SFK 2000 Sarajevo u srijedu, 21. septembra na Grbavici će igrati utakmicu druge faze takmičenja u Ligi prvaka, a protivnik će našem predstavniku biti FC Zurich Frauen, prvak švicarskog šampionata u čak 23 navrata.

Utakmica se igra na stadionu Grbavica, sa početkom u 15 sati i 30 minuta, a SFK 2000 Sarajevo je obavijestio javnost da će ulaz za sve zainteresovane biti besplatan.

Pred ovu historijsku utakmicu za bh- ženski, te generalni i bh. fudbal razgovarali smo sa generalnom sekretarkom kluba, Azrom Numanović.

"U ovoj fazi takmičenja nema nijedna koja je slaba, posebno ekipa Zuricha koja je je redovan učesnik Lige prvaka. Mi smo uradili sve što je u našoj moći, pripremili smo se maksimalno, naravno da je pozitivna trema prisutna , ali ja se nadam da ćemo mi sutra izaći psihički i fizički jake. Ukoliko tako izađemo na teren i ako ne bude neke prevelike treme možemo očekivati povoljan rezultat. Trema se može desiti, jer moramo uzeti u obzir da je ovo najmlađa ekipa SFK 2000 Sarajevo u historiji, ali isto tako mislim i najtalentovanija", govori Numanović.

Podrška javnosti u BiH ne izostaje.

"Činjenica je da su naši rezultati bolji od rezultata muškog fudbala. Ipak, u našoj se državi mnogo više pažnje pridaje muškom fudbalu, vidjeli smo u pretkolima, bilo je ljudi na tribinama svakako dosta i medija, koji su moram proznati prisutni i kod nas, ali opet bi bilo lijepo da publika to prepozna i da navijači sutra dođu na Grbavicu u većem broju. Ovaj rezultatz donosi mnogo toga našem fudbalu generalno. Rezultati koje smo mi ostvarivali, pokazali su UEFA-u da se ovdje može organizovati Evropsko prvenstvo, kao što je to bio slučaj sa uzrastima do 17 godina", smatra ona.

SFK 2000 dugi niz dominira u ženskom bh. fudbalu. Kako pronalaze motiv s obzirom da prema viđenom, nemaju dostojnu konurenciju.

"Ne sjećam se kada smo izgubili posljednji meč, ali ja ne bi rekla da je to rezultat loše konkurencije. Ima tu klubova koji jako dobro rade. Ključ našeg uspjeha je što imamo našu trenericu Samiru Hurem, koja je ujedno i naš psiholog i koja uvijek nađe način da nas motiviše. Ona razmišlja tri koraka unaprijed, radi fantastične analize i kada god neki drugi klub iskorači, igra bolje, mi učinimo da naša igra ipak bude na većem nivou. Tako održavamo naš kvalitet", zaključila je Numanović.

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.