5.3.2023. 16:43
1
Gore društvene mreže zbog "diplome" Sebije Izetbegović: "Bakir poručio da će je naći kada budu krečili"
Diploma Sebije Izetbegović je postala glavna tema u medijima, ali i na raznim humorističnim stranicama, gdje ljudi kreiraju fotografije šaljivih natpisa na ovu temu.

Jedna od najpopularnijih Facebook stranica je upravo "Raja sa biroa Official", a nedavno su na svom profilu objavili fotografiju koja je nasmijala mnoge. 


- Nemoj me sada handriti, naći ćemo diplomu kada budemo krečili - stoji kao upis uz fotografiju Sebije i Bakira Izetbegović.

Međutim, ovo nije jedina objava ove grupe o "diplomi" Sebije Izetbegović, te su tako prije nekoliko dana objavili da legendarni Srećko Šojić iz serije "Bijela lađa", uručuje diplomu Sebiji.


 

Senat Univerziteta u Sarajevu zakazao je za ponedjeljak u 13 sati vanrednu sjednicu s jednom tačkom dnevnog reda – razmatranje analize komisije na osnovu prikupljene dokumentacije provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu i Medicinskom fakultetu profesorke Sebije Izetbegović.

Podsjetimo, komisija koju je predvodio Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, uputila je zvaničan prijedlog Senatu da se poništi diploma direktorke Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Položeni ispiti

Direktorka KCUS-a i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo u četvrtak je, gostujući na televiziji Hayat, pokazala indeks, ali ne i diplomu i uvjerenje o položenim ispitima, koje očito nema.

Važno je napomenuti da ona nije osporila utvrđeno činjenično stanje u vezi sa sprovođenjem postupka priznavanja položenih ispita u Zagrebu u skladu s tada važećim statutom Medicinskog fakulteta. Ona je pokazala kopiju koja se nalazila u njenom personalnom dosjeu na Medicinskom fakultetu i koja je upućena u Zagreb, koji nije potvrdio njenu vjerodostojnost, kao ni izdao uvjerenje o položenim ispitima koji su u nju upisani.

“Avaz” je navodno došao u posjed izvještaja komisije za analizu postdiplomskog studija Sebije Izetbegović, a na uvid janvosti dostavio je izvještaj na uvid javnosti u kome se vidizbog čega su njeni članovi uputili prijedlog za poništavanje diplome.

Skromni prosjek

Analizom su navodno došli do zaključka da ne postoje dokazi, dokumentacija, prijepisi ocjena kojima bi se argumentovalo priznavanje položenih ispita u Zagrebu u skladu s tada važećim statutom Medicinskog fakulteta.

Praktično, ako se zna da Tužilaštvo KS vodi i druge istrage, da se naslutiti da će Sebija Izetbegović možda ostati bez titula. Kao što je poznato, ona je sa skromnim prosjekom ocjena Medicinski fakultet završila nakon 11 godina studiranja. Komisija UNSA-e tražila je od Sebije da im dostavi dokumente, no ona to nikada nije uradila.

Šta piše u izvještaju:

Ne postoje isprave o upisu Sebije Izetbegović na postdiplomski studij na Medicinom fakultetu u Sarajevu.

Nije upisana u matičnu knjigu i upisni listovi su nepotpuni.

Ne postoje isprave o provedenom postupku ekvivalencije položenih ispita na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Dva lista papira koja su predočena kao dokaz o ekvivalenciji ne mogu se smatrati relevantnim dokumentom.

Ne postoje isprave da su ispiti koji su upisani u indeks izdat od Medicinskog fakulteta Zagreb položeni, odnosno Medicinski fakultet Zagreb nije mogao potvrditi vjerodostojnost ispita niti izdati uvjerenje da su ispiti položeni.

(Admir O.)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.