24.5.2023. 12:58
0
Dževad Poturak u slatkim mukama: "Odvojio sam svoje dijete od igrica, računara i društvenih mreža, a sada ima šansu kakva se dobiva jednom u životu"
Benjamin Poturak je sin proslavljenog bh. K1 borca Dževada Poturka. S obzirom na svoju mladost, ali i dosadašnje rezultate u ovom sportu, Benjamin je na dobrom putu da na pravi način naslijedi svog oca.

Dževad Poturak za Source priča da mu u početku nije bio cilj da Benjamin krene njegovim stopama.

"Prije nekoliko godina sam svoje dijete odvojio od igrica, računara, društvenih mreża i polako ga usmjerio prema sportu-naravno prema fudbalu. Ali kao i svako dijete, Benjamin je bio radoznao, ponekad je ulazio u dvoranu, koja se nalazi u našoj kući (radi se o profesionalnoj dvorani za K-1 koja je opremljena sa pravim ringom i svim rekvizitima za vjezbanje kao i sa fitness spravama) ulazio je i nekad bi uradio treninge, više iz zabave nego li iz nekog drugog htijenja. Ja sam sve to posmatrao i razmisljao štai kako", govori on

Otkriva da se supruga najviše protivila ovoj ideji.

"Majka Samra je bila kategorično protiv da se Benjamin bavi K-1. Ja sam bio u teškoj situaciji ni za ni protiv", govori kroz smijeh Dževad.

"Međutim odluka je pala, Benjo ako voli nek vježba, a ako ne voli neka se bavi nekim drugim sportom, ja neću riječ progovoriti", tvrdi on.

Priča da kako je vrijeme prolazilo, Benjo je sve više bio u dvorani, a otac mu je davao instrukcije. Kasnije su došli prvi nastupi i prve pobjede. Benjamin bi uskoro trebao početi trenirati u jednom od najprestižnijih svjetskih kickboksing centara, u klubu Mike’s gym, kod poznatog trenera Mikea Passeniera. Čovjeka koji je sarađivao sa najistaknutijim borcima, Badr Harijem, Alistairom Overeemom, Sergeiom Lashchenkom, Gökhanom Sakijem i mnogim drugim. Prilika koja se dobije jednom u životu.

"Nakon osvojenog državnog prvenstva, evropskog i balkanskog kupa i jos niza dobrih uspjeha, veliki Mike je imao priliku da vidi i čuje za dječaka koji mu je već bio u dvorani u Amsterdamu ali je tada bio baš dječak. I opet život ide dalje sve jače, Benjo dobija poziv da trenira sa najboljim borcima svijeta.. Plan je da u narednih nekoliko sedmica idemo za Amsterdam i uradimo probne treninge i dogovorimo daljne nastupe.  Benjo ce nastaviti predstavljati Bosnu i Hercegovinu kao što su to radili Dževad, Adnan, Dženan i ostali borci" 

Za kraj ističe da mu je Mike Passenier poručio da mu neće biti lako, jer svi borci prolaze kroz jako težak trenažni proces.

Mikeovu poruku Benjaminu pogledajte u priloženom videu.

"Ja želim prije svega kao roditelj da moje dijete bude veliki čovjek, a onda da osvoji i sve druge titule", zaključio je Dževad Poturak.


(Admir O.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.