27.5.2016. 17:18
2
Reuf Bajrović: Ja sam čist čovjek, nudim to što nudim, a to što me neko ne voli je lična stvar
U subotu je u Sarajevu održana osnivačka konvencija Građanskog saveza čiji je predsjednik Reuf Bajrović, bivši član SDP-a i DF-a. U intervjuu za naš portal, Bajrović je rekao da je stranku osnovao kako bi "neopredjeljeni birači imali za koga glasati".

"Imamo 60 posto takvih birača u KS. Iako nije jednostavno uraditi ovo što smo mi uradili u tako kratkom periodu, smatrali smo da je potrebno da se taj vakuum ispuni, odnosno, da ponudimo našim građanima alternativu", kaže Bajrović.

Kao ključnu razliku između Građanskog saveza i ostalih bh. stranaka, predsjednik ove stranke ističe to što se ona neće finansirati iz budžeta.

"Mi ćemo ovu kampanju finansirati iz privatnih sredstava, dakle, platit ćemo je mi koji smo u stranci i obični građani koji će nam u skladu sa zakonom donirati novac. Druga distinkcija je to što ćemo mi za razliku od dobrog dijela čak i opozicije ići do kraja, odnosno, govorit ćemo ono što treba da se kaže i borit ćemo se za stajališta koja su moderna, civilizovana i koja u ovoj zemlji treba da se brane bez ikakvog kompromisa", tvrdi naš sagovornik.

Stranku uglavnom čine ljudi koji do sada nisu bili u politici. 

"Naša strategija se zasniva na pokušaju da uvedemo nove ljude u politiku. Edin Avdić je jedan odličan primjer i jedino zvučno ime", navodi Bajrović.

Bajrović je kazao i da nisu tačni medijski natpisi da postoji raskol između njega i Emira Suljagića, te da Suljagić nema važnu poziciju u stranci isključivo jer je on tako želio. 

O čemu smo još razgovarali sa Reufom Bajrovićem saznajte u prilogu. 

Novinar: Adna Zukanović-Zilić
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montažer: Emir Preljević

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.