23.3.2021. 15:30
0
Konaković za Source otkrio zašto nije glasao za prijedlog o odricanju primanja na tri mjeseca
Predsjednik stranke Narod i Pravda i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković najavio je tokom jučerašnje sjednice SKS da će podnijeti krivičnu prijavi protiv KCUS-a kazavši tom prilikom da se "gore nešto dešava i da se mora otkriti šta".
U razgovoru za Source.ba otkrio je na šta aludira kada kaže da se nešto dešava na Kliničkom centru, te zašto nije glasao za prijedlog o odricanju primanja na tri mjeseca.

"Niko ne zna šta se dešava na KCUS-u. Pokušali smo više puta napraviti neku vrstu nadzora, ne da bismo nekoga gore disciplinirali, nego da bismo kao jedan od najvećih finansijera i suosnivač pomogli Klinički centar kojem očigledno stvari ne idu onako kako bismo željeli. S druge strane ne želimo apsolutno da prebacujemo ni teret ni krivicu jer je vrijeme teško, suzdržavamo se od teških riječi već punih mjesec i više dana", kazao je na početku razgovora za Source.ba zastupnik Konaković.

Dodaje da su pozivi i poruke koje dobija od ljudi koji ne znaju šta im je sa njihovim najbližim na KCUS-u, te poruke samih uposlenika Kliničkog centra govore da sistem unutar te ustanove nije dobar.

"Dakle, očigledno je da se nešto događa, kada kažete na šta aludiram, nemam pojma jer niko ne zna šta se na Kliničkom centru dešava", istakao je Konaković. 

Na pitanje zašto nije glasao za prijedlog zastupnice SBB-a Bilsene Šahman o odricanju primanja na tri mjeseca odgovorio je da formalno-pravno zaključak Skupštine nije provodiv. 

"Kada krenete u implementaciju takvog zaključka da se ljudima na budžetu odbija novac nailazite na kolektivne ugovore i zakone koji to čine nemogućim. Dakle, ovdje nije pitanje o nama zastupnicima nego je pitanje o cjelokupnom sistemu", izjavio je Konaković danas u razgovoru za Source.ba portal. 

Novinar: Ajdin Balićevac
 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.