25.5.2021. 15:45
0
"Nakon jučerašnjeg incidenta, nekoliko fudbalera FK Sarajevo je ostvarilo kontakt sa Sindikatom kako bi se informisali o njihovom položaju i pravima"
Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sarajevo - popularne Horde zla su prekinule jučerašnji trening Bordo tima.

Grupa navijača je upala u Trening centar FK Sarajevo na Butmiru i prekinula trening ekipe razočarani epilogom Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj je Sarajevo prokockalo 13 bodova prednosti u odnosu na Borac.

Tu je došlo i do fizičkog sukoba navijača s igračima, a najgore su prošli Dušan Hodžić i Ivan Jukić.

Za Source.ba portal danas je govorio generalni sekretar Sindikata profesionalnih fudbalera BiH Tarik Trbić. 

"Mogu potvrditi da je nekoliko prvotimaca FK Sarajevo ostvarilo kontakt kako bi se informisali o njihovom položaju i pravima nakon incidenta koji se jučer desio neposredno pred početak jutarnjeg treninga kluba. Mi smo tu da pružimo podršku našim članovima, oni su upoznati sa stvarima koje mogu da urade. Ono što je bitno istaći jeste da je obaveza poslodavca u ovom slučaju FK Sarajevo da pruži svu potrebnu zaštitu svojim članovima i uposlenicima prilikom dolaska na njihovo radno mjesto", kazao je Trbić na početku razgovora.

Dodao je da se Sindikat obratio  FK Sarajevo službeno sa upitom kako bi dodatno dobili informacije šta je to konkretno klub poduzeo kako bi zaštitio svoje fudbalere, odnosno, obezbijedio adekvatne uslove da se trenažni proces i finiš sezone odradi kako treba.

"I dalje ćemo nastaviti komunikaciju sa igračima i sve njihove upite nastojaćemo odgovoriti i realizovati u skladu s našim raspoloživim kapacitetima", istakao je Trbić.

Na pitanje kakav je stav Sindikata po pitanju jučerašnjeg napada navijača na igrače FK Sarajevo kazao je da se ne bi usudio da govori o navijačima, te je rekao da je riječ o grupi neodgovornih pojedinaca. 

"Lično smatramo da nasilju u bilo kojem obliku se ne može dovesti u vezu sa sportom", zaključio je generalni sekretar Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.

Novinar: Ajdin Balićevac

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.