5.6.2021. 21:15
5
“U budućem ratu će zbog ovoga mnogo nedužnih života da ode”: Bivši generalni sekretar SNSD-a objavio sliku rušenja crkve i zaprijetio
Jutros je srušena nelegalno izgrađena pravoslavna crkva u dvorištu nane Fate Orlović, u Konjević-Polju.

Nakon rušenja uslijedili su brojni komentari, a najžešći su oni koji dolaze iz Republike Srpske. 
Bivši generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić objavio je na svom Twitteru fotografiju rušenja crkve uz u, najmanju ruku, skandalozan i uznemirujući tekst. 

"U budućem ratu će zbog ovoga mnogo nedužnih života da ode", napisao je Vasić.

Tim povodom smo kontaktirali predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica Ćamila Durakovića i pitali ga kako on gleda na ovu objavu Vasića, te da li povratnici, konkretno iz Srebrenica i tog dijela BiH imaju razloga za strah. 

"Rajko Vasić je jedna frustrirana ličnost koja je nekad bila bitna na političkoj sceni. Danas je on onako jedan frustrirani čovjek koji ne radi ništa drugo osim što vrijeđa, ne samo u ovom slučaju, nego i niz drugih slučajeva kada je u pitanju povratnička populacija i generalno Bošnjaci i drugi nesrbi u Bosni i Hercegovini. On je poznat po tome, ali evo, to možda i govori o potrebi da OHR prvenstveno, a ne političke stranke u Bosni i Hercegovini, da se donese jedan zakon o zabrani negiranja genocida, ali i vrijeđanja po osnovu ratnih i drugih zločina i žrtava, koje su bile u proteklom ratu", kazao je Duraković na početku razgovora za Source.ba portal. 

Ističe da on uvijek govori da su Bošnjaci povratnici najsenzibilnija kategorija stanovništva, gdje se uvijek reflektuje svaka politička borba po leđima Bošnjaka povratnika. 

"Zato je potrebno jačati institucije države, zakon koji je svojevremeno visoki predstavnik i obećao. Možda je sada to vrijeme kada dobijamo novog visokog predstavnika koji dolazi iz jedne respektabilne i moćne evropske zemlje i da se zakonom takvim osobama onemogući uopšte da vrijeđaju ili nedaj Bože da priželjkuju ili prizivaju neke buduće žrtve i zločine koji očito na ovim prostorima vrlo lako mogu eskalirati", zaključio je Duraković.

Novinar: Ajdin Balićevac

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.