5.7.2021. 12:20
2
Ovako se Eldin Hodžić branio: Punac me je napao armaturom, Alma me udarila po ruci i pištolj je sam opalio
U sarajevskom naselju Boljakov Potok jučer se dogodilo ubistvo, za koje je sinoć uhapšen Eldin Hodžić (1986) koji je osumnjičen da je hicima iz pištolja usmrtio suprugu Almu Kadić (1987), a danas je stigao i izvještaj sarajevskog Ministarstva unutrašnjih poslova o zločinu koji se dogodio.

Kako su naveli, 4. jula 2021.godine u 17.30 sati obaviještena je dežurna služba Četvrte PU da je u ul. Mahmuta Bušatlije čikma, područje općine Novi Grad Sarajevo, izvršeno krivično djelo ubistva, te da je tom prilikom smrtno stradalo lice A.K. rođena 1987.godine iz Sarajeva.

"Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ispred kuće, na pomenutoj adresi, pronašli beživotno tijelo lica A.K., gdje je ljekar iz ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo konstatovao smrt pomenute osobe", navode iz MUP-a.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 19.15 sati policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (ubistvo), pronašli i lišili slobode lice E.H. rođen 1986. godine iz Sarajeva.

"O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", navode iz MUP-a.

Nakon saopćenja MUP-a pojavili su se detalji u kojima "Avaz" nezvanično navodi da je osumnjičeni Hodžić nakon hapšenja plakao u policijskoj stanici tvrdeći da je slučajno usmrtio suprugu.

On je istražiteljima kazao da su on i Alma pred razvodom i da je došao pred kuću njenih roditelja. Navodno je trebao dovesti njihovo četverogodišnje dijete koje je ostalo kod njegove majke u naselju Donji Kotorac.

Prema njegovoj verziji priče, tada su ga ispred kuće napali punac i punica. Punac je navodno krenuo na Eldina da ga udari komadom armature, nakon čega je on izvadio pištolj i repetirao ga. U naguravanju, tvrdi Eldin, Alma ga je u jednom momentu uhvatila za ruku i pištolj je, kako je izjavio, opalio, a metak pogodio njegovu suprugu.

Plačući, stalno je ponavljao da nije imao namjeru da naudi Almi, te da su mu u naguravanju skinuli naočare i da se branio od napada punca i punice.

Dio priče je za Source.ba portal potvrdio i sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, kojeg je, kako nam je rekao, osumnjičeni kontaktirao nakon izvršenja krivičnog djela.

"Neposredno poslije izvršenja krivičnog djela me je nazvao Eldin Hodžić kojeg sam ja branio ranije i rekao mi je šta je učinio. Bio je blizu suicida, ja sam mu rekao da se preda policiji. Poslije toga on je vraćao dijete, te je nastao sukob sa familijom. On tvrdi da je pištolj slučajno opalio, da je bio napadnut, ja ne ulazim u to. Kako se kaže, mnogo je bolji dobar razvod nego loš brak, i ovdje će dijete biti najveća žrtva, jer je ostalo bez majke i oca", kazao je Mehmedbašić. 

Novinar: Ajdin Balićevac

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.