21.9.2021. 11:55
0
MUP KS saslušava gradske vijećnike - Stevanović: Iz kuhinje SDA neko stoji iza ovoga, vidim po oglašavanju botova da je to to
Nakon što se u pojedinim medijima pojavila informacija da Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saslušava vijećnike Gradskog vijeća Sarajeva, kontaktirali smo zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća doktora Dragana Stevanovića, koji nam je to i potvrdio i pojasnio o čemu se radi.

"Riječ je o anonimnoj prijavi. Ja prema tim anonimnim prijavama imam inače imam jedan stav u životu iz poznate kuhinje da je Gradsko vijeće i gradonačelnica (op.a. Benjamina Karića) ne poštujući Zakon dodijelila pravo za prenošenje sjednica Gradskog vijeća Televizija Sarajevo. Ona je apsolutno neutemeljena. Prvo, takva vrsta usluga je izuzeta po Zakonu o javnim nabavkama od javnog poziva u smislu tenderske dokumentacije. Drugo, radi se o javnom servisu čiji je osnivač Kanton Sarajevo, devet gradskih općina i Grad Sarajevo, tako da je to van svake pameti. Treća stvar, do sada su iz budžeta i općina i Grada i iz Kantona išla sredstva za podršku javnom servisu TVSA, tako da ne vidim šta je tu sporno. Četvrto, niko apsolutno niti ima namjeru niti je može zabraniti bilo kojoj televizijskoj kući da dok su sjednice Gradskog vijeća javne, vrši televizijski prenos ako ima za to interesa", kazao je Stevanović na početku razgovora za Source.ba portal.

Na pitanje, prema njegovom mišljenju, ko stoji iza ove anonimne prijave kaže da ne zna.

"Vjerovatno neko iz ove kuhinje SDA jer vidim po oglašavanju ovih botova da je to najvjerovatnije to". zaključio je on.

Novinar: Ajdin Balićevac

 

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.