21.9.2021. 13:59
2
Potpredsjednicu SDP BiH vrijeđali "antivakseri" iz cijelog svijeta jer je pozvala građane da se vakcinišu: Seksistički komentari, salva uvreda i prijetnje
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osudila je danas "šovinističke, seksističke prijetnje i izljeve mržnje prema Lani Prlić, potpredsjednici SDP BiH", a sve zbog njenog Facebook statusa u kojem poziva građane da se vakcinišu.

Kontakirali smo potpredsjednicu SDP BiH koja nam je ispričala šta se dešavalo.

"Jučer u ova doba objavila sam sliku i i post na svom Facebook profilu da sam vakcinisana drugom dozom Astra Zenece, čime sam bila u potpunosti vakcinisana i pozvala sam naše građane i građanke da pristupe vakcinaciji kako bi zaštitili sebe i druge. Ono što se desilo par sati nakon toga, niko se nije nadao tome, s obzirom da je jako puno mojih kolega i kolegica, kako iz političkog, tako i iz javnog života objavilo već prije da su se vakcinisali i revakcinisali. Ono što sam ja doživjela jučer i danas je salva uvreda, prijetnji, seksitičkih komentara itd", kazala je Prlić na početku razgovora. 

Ističe da je interesantno da je prije brisala te komentare, međutim, jučer nije. 

"Jučer sam odlučila zajedno sa svojim kolegama i kolegicama da ne želim da brišem te komentare i da želim da svi vide da ustvari šta se sve piše i na koji način i na koji način me vrijeđaju, ja nemam ništa protiv bilo čijeg izbora, da li se želi ili ne želi vakcinisati, ali mislim da treba tu postojati neka granica i kulture u komunikaciji sa bilo kim. Pogotovo kad mi neko kaže da je to sloboda govora, sloboda govora prestaje u momentu kada ugrožavate slobodu nekog drugog", rekla je ona.


Kako kaže, post je još uvijek dostupan i pogledalo ga je 870.000 ljudi, a napominje da ga nije sponzorisala. 

"Tu su se uključili razni antivakseri iz cijelog svijeta, iz Evrope, vidjela sam da tu ima dosta i stranaca. Tu je prije svega bilo uvreda naših građana i građanki, seksističkih komentara i prijetnji i tu je svega zaista bilo. Ono što je vrlo interesantno je da dosta tih profila koji su to komentarisali nisu lažni , već pravi profili. Dakle, muškarci iza kojih stoje žene, majke, djedovi, očevi. Nije mi bilo mrsko na samom početku da počnem gledati te profile, ali to je sada zaista otišlo u nedogled i to se jednostavno više ne može kontrolisati", zaključila je Lana Prlić u razgovoru za Source.ba portal.

Novinar: Ajdin Balićevac

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.