22.9.2021. 16:29
0
"Moj status je pogrešno protumačen od onih kojima sam bio heroj prije mjesec i po dana kada sam nakon dešavanja u Mostaru predstavio izmjene Krivičnog zakona"
Aner Žuljević, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, podigao je veliku prašinu jutros zbog svog statusa na Facebooku o dešavanjima na utakmici između Veleža i Borca, ali i mimo nje.

"Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!!! Pošto se očigledno prva rečenica tumači pogrešno, da razjasnimo, ne podržavam paljevine i fizičke napade, ali cijelim svojim zivotom stojim iza 4R kao hitne reforme koja iz saveza mora izbaciti one koji sa sportom nemaju nikakve veze i koji su ga doveli na sramotno niske grane", naveo je ovaj Mostarac u svom statusu. 



Sramotni komentari na Žuljevićeve postove

Federalnog zastupnika smo danas kontaktirali i pitali ga za komentar o dešavanjima koja su obilježila jučerašnji dan, ali i da razjasni svoj status.

"Prije svega moram reći da dešavanja na utakmici su najvećim dijelom obilježena bila sudijskim odlukama koje su nažalost kontinuitet ponašanja u posljednje vrijeme po pitanju fudbala u Bosni i Hercegovini. To više opšta javnost, da kažem, ponavlja kao papagaj kada su u pitanju neregularnosti na sportskim natjecanjima, koje većinom slučajeva završavaju sa nekim teškim disciplinskim prijavama koje se odrađuju putem struktura u Nogometnom savezu, koje na taj način štite sve ono što oni godinama rade praktično da javnost potpuno otvoreno svjedoči kako se kod nas prvaci znaju na pola sezone i da je to rezultat politike, produženih kadrova koji sebi daju za pravo da upravljaju na daljinski sa sportskim natjecanjima i da faktički budu gospodari života", kazao je Žuljević na početku razgovora.

Ističe kako je status koji je objavio bio vrlo jasan i precizan u smislu stvari koje su se jučer dešavale, te da je pogrešno protumačen.

"Pogotovo je pogrešno protumačen od onih kojima sam bio heroj prije mjesec i po kada sam nakon dešavanja u Mahali u Mostaru od strane huligana koji su upadali na kućne pragove ljudi izašao i predstavio izmjene Krivičnog zakona koje su sistemski sa svoje strane definisali odredbe Zakona koje trebaju da regulišu oblast huliganstva prije, tokom i nakon sportskih takmičenja koje je Vlada prije 20 dana sa svoje strane prihvatila i neko sam ko je otpočetka jasno i precizno rezoluntno isticao da sam apsolutno protiv bilo kakvog vida nasilja i huliganstva, ali da jednostavno odvajati i isticati posljedice a cijelo vrijeme zanemarivati uzroke koji nas dovode do takvih stvari nije put do rješenja koje nama treba kada je u pitanju i sport i sve ono što nažalost danas imamo u društvu", rekao je federalni zastupnik. 

Dodaje da je njegova poruka bila vrlo jasna. 

"Radi se o činjenici da jednostavno u Bosni i Hercegovini već duži period uspješnost, sposobnost i kvalitet tima ne odlučuje pobjednika na sportskim terenima i da previše oni koji su zaduženi za obezbijede fer i poštene uslove da ta viteška borba bude osigurana da faktički da mi imamo ono što se da kažem, ima u uređenim društvima, a to je da bolji pobijedi na terenu", zaključio je Aner Žuljević u razgovoru za naš portal.

Novinar: Ajdin Balićevac  

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.