26.11.2021. 16:32
1
Zbog prevelike "navale", tržnim centrima inspekcija privremeno zatvara ulaze: Ukoliko se ne budu poštivale mjere djelovat ćemo u skladu sa zakonom
Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove povremeno su blokirali ulaze u Sarajevo City Centar i Bingo-Miljacka zbog velikih gužvi.

To je u telefonskom razgovoru za Source.ba portal potvrdio i direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Fahir Halilović.

"Povremeno dolazi do blokiranja ulaza. Od redara je traženo da se strogo poštuju propisane  mjere i da bi ih mogli ispoštovati moralo se svakih 15 minuta praktično ograničiti broj osoba koje ulaze. Kada napuste objekat onda isto toliko ljudi uđe. U ovom momentu u suštini na identičan način rade u Sarajevo City Centru. Na Stupu u Outletu je kontrolisana situacija, na Ilidži isto tako. Imamo broj osoba dozvoljenih u objektu koji su u skladu sa propisanim mjerama i nastavit ćemo kontrolisati večeras do 22 sata. Sutra ujutru opet nastavljamo od 8 sati i u nedjelju isto tako", kazao je Halilović.

Ističe da je usmeno naloženo da redari postupaju i regulišu ulazak, pri čemu će inspektori vršiti nadzor redara. 

"Ukoliko oni ne budu poštivali te mjere, mi ćemo svakako djelovati prekršajnim nalogom ili eventualno, u mogućnosti smo da crpimo mehanizam privremenog zatvaranja objekta na 48 sati u skladu sa zakonom. Zasada nemamo situaciju da ovi redari ne poštuju mjere. Ima onih verbalnih komentara nezadovoljnih potrošača na način da pitaju 'zašto ne možemo ući', ali do sada većih incidenata nije bilo", zaključio je Halilović u razgovoru za naš portal.

Novinar: Ajdin Balićevac

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.