21.6.2022. 9:52
2
"Ja bih se poklala zbog Kosova" - Mioković: "Ako je ovo alternativa Miloradu Dodiku, onda nemam ništa protiv da Dodik ostane i dalje. Pitanje je šta bi dolazak na vlast opozicije u RS-u predstavljao za BiH"
Veliku pažnju javnosti izazvala je jučerašnja izjava zastupnice PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona je u toku diskusije na posebnoj sjednici NSRS govoreći o razlozima neglasanja vitalni nacionalni interes izjavila: "Prijedlog je potpisao predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i ostali nisu reagovali na prijedlog delegacije za pregovaranje o sporazumu. Šta rade ti vaši kadrovi. I ja bi skočila tamo kada se spominje Kosovo bez zvjezdice i spominjanja rezolucije Vijeća sigurnosti. Zašto se nisu borili, da ne kažem klali, a masno su plaćeni. Ja bih se poklala zbog Kosova".

Pozvala je potom predstavnike vlasti u RS da postroje vojsku RS. 

"Prestanite demonstrirati moć na nekim tipskim sporazumima, postrojite vojsku RS, evo istekao vam je rok za formiranje vojske", kazala je Trivić.

O izjavama zastupnice Trivić za Source.ba portal je govorio član Naše stranke Dragan Mioković.  

"Izjave gospođe Trivić ne bih želio komentarisati, jer to nije prva takva izjava s njene strane. Ono što je definitivno, to je da je PDP kao politički projekat na krajnjoj desnici ukupne srpske politike. Oni samo iz taktičkih razloga, osim kad im se omakne kao gospođi Trivić jučer, ne govore isto ono što govori 'ultra desnica' u Republici Srpskoj", govori naš sagovornik na početku razgovora.

Dodaje da to nije ništa neočekivano. 

"Ako je ovo alternativa Miloradu Dodiku, onda nemam ništa protiv da Dodik ostane i dalje, šalim se naravno. U svakom slučaju dobro je da se na bilo kojem prostoru, u ovom slučaju, prostoru entiteta RS, dešavaju da ima nekog pluralizma i da se dešavaju političke promjene. Naravno, to je u svakom slučaju pozitivno, međutim kad se uđe u suštinu, tih političkih projekata koji jesu njegova (op.a. Dodikova) alternativa u tom entitetu, gledano iz ugla države Bosne i Hercegovine, vrlo je upitno šta bi dolazak na vlast tih političkih opcija predstavljao za BiH, odnosno, da li bi uopšte predstavljao boljitak za ovu državu", zaključio je Mioković.

(A. Balićevac)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.