29.6.2022. 12:10
4
Amra, Josepha, Susubelle..ovo su žene bh. reprezentativaca: Torbe od 18.000 KM, noćenja u hotelu u Dubaiju od 1350 eura..
Reprezentativci Bosne i Hercegovine se po prirodi svoga posla redovno nalaze u medijima, ali i ispred malih ekrana, dok su njihove supruge nekako u sjeni.

U ovom članku ćemo posvetiti pažnju ljepšim polovicama naših "Zmajeva". 

Amra Silajdžić-Džeko

Ona je najuspešnija bosanskohercegovačka manekenka, model i glumica. Rođena je 1. oktobra 1984. godine u Sarajevu. Supruga je kapitena naše reprezentacije Edina Džeke. 

Njih dvoje slove kao najpopularniji par iz BiH. Svoju vezu javnosti su otkrili 2012. godine i ispočetka su se skrivali, a dugo se nije znalo ni kako su se upoznali. Amra je o tome progovorila tek prošle godine u intervjuu za časopis Azra.

"Edin je bio na pripremama s Manchester Cityjem u Los Angelesu 2011. godine, i tad je sve nekako počelo, iako smo se mi prije upoznali. Od tog susreta u Los Angelesu odmah smo počeli našu vezu, imam običaj reći da je od drugog dana ona bila ozbiljna. Uz mnoge izazove i prepreke koje je i sama daljina donosila, jer ja sam u to vrijeme živjela u Los Angelesu, a on u Manchesteru, znali smo da je to nešto za što se vrijedi boriti i ustrajati. Svaki mjesec sam bila u avionu, dolazila ga posjetiti, nekad i na samo 24 sata. Nas dvoje smo se na pravi način upoznavali upravo kroz vezu na daljinu, koja je trajala četiri godine. Kroz to vrijeme smo sazrjeli zajedno, i to su sigurno bile najbitnije četiri godine koje su nas vezale još više i te četiri godine jako cijenimo, koliko god su bile teške, naučile su nas mnogo čemu, naročito da se na pravi način borimo za nas i za našu ljubav", ispričala je Amra.

Vjenčali su se 2016. godine, a iste godine na svijet je stigla njihova kćerkica Una. Samo godinu kasnije dobili su i sina Danija, a u septembru 2020. godine dobili su i kćerkicu Daliju. Amra ima i kćer Sofiju koju je dobila u braku s poduzetnikom Vladimirom Vićentijevićem.

Sarajevska glumica i manekenka prije je radila je u Los Angelesu, no karijeru u Americi napustila je zbog ljubavi prema fudbaleru i preselila se u Italiju.Merjem Šehić

Golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić stao je na ludi kamen početkom 2020. godine. Šehić se u Sarajevu vjenčao sa svojom dugogodišnjom djevojkom Merjem Tufekčijom. 

Oni su u augustu prošle godine postali ponosni roditelji djevojčice Esme.Teodora Saničanin

Bh. defanzivac Siniša Saničanin odlučio je da početkom 2021. godine stane na ‘ludi’ kamen.

On je dugogodišnu vezu sa djevojkom Teodorom krunisao brakom.

Vjenčanje je održano u njegovom rodnom Prijedoru uz najuži krug porodice i prijatelja.Josepha Pjanić

Proslavljeni bh. fudbaler Miralem Pjanić i njegova supruga Josepha su u braku od 2013. godine, te su nedavno proslavili svoju 13. godišnjicu od početka njihove ljubavi.

Par je poznat po tome da svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti, pa su mediji jedno vrijeme nagađali i da se par razišao, s obzirom na to da se nisu mogli vidjeti skupa u javnosti, niti na društvenim mrežama. Ipak, u posljednje vrijeme je jasno da je sve i više nego odlično između njih, te da par funkcionira izvrsno. Josepha i Miralem imaju osmogodišnjeg sina Edina.

Josepha je rođena 22. avgusta 1988. godine u Nici, Francuska. Njen otac, Absolon Sirieix, bio je stručnjak za vino i radio je sa nekoliko vinskih kompanija. Njena majka, Abella Sirieix, bila je domaćica.

Ona je radila u školi prije nego što je upoznala Miralema.Susubelle Kolašinac

Sead Kolašinac u braku je sa Susubelle Kolašinac.

Par je bio u vezi nekoliko godina prije nego što su odlučili da je vrijeme da se vežu.

Sead i Bella Kolašinac vjenčali su se u junu 2019. godine, na prekrasnoj svadbenoj ceremoniji.
 
Njihovom vjenčanju prisustvovale su mnoge zvijezda, uključujući Mesuta Ozila i njegovu suprugu Amine Gulse. Njihovo vjenčanje održano je u Baden-Badenu u Njemačkoj.Nejra Hadžiosmanović Prevljak

Bh. napadač Smail Prevljak se oženio svojom dugogodišnjom djevojkom Nejrom u martu 2017. godine.

Sa suprugom Nejrom ima sina Samija kojeg su dobili krajem prošle godine.