6.7.2022. 18:28
4
Na protestima u Sarajevu bilo oko 2.000 ljudi - Sarajka imala zanimljivu poruku onima koji nisu izašli: "Kafica je očito bila preča i vozanje autima, baš sam razočarana"
U Sarajevu su danas održani protesti građana koji su na ovaj način iskazali nezadovoljstvo radom vlasti u Bosni i Hercegovini.

Broj građana koji se okupio na protestima ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH je oko 2.000, a zajedno su transparentima i zvižducima poslali poruku da ne odobravaju trenutnu situaciju u državi koja je nakon invazije na Ukrajinu postala izrazito loša.

Pojedini građani s kojima smo razgovarali su izrazili nezadovoljstvo današnjom brojkom na održanom protestu.



Podsjećamo, organizatori protesta su saopštili da građani traže ukidanje akciza za gorivo sve dok prosječna cijena u maloprodaji ne bude vraćena na 2,2 KM (1,12 eura), zatim obračun PDV-a na cijenu goriva od dvije KM, uvođenje nulte porezne stope na osnovne prehrambene proizvode, kao i smanjenje i ograničenje stope marži na lijekove, prehrambene proizvode, dječju opremu, pomagala za invalide, pogonska goriva i građevinski materijal.

Ekipa Source.ba portala je prisustvovala protestu na Trgu Bosne i Hercegovine a u prilogu pogledajte šta je naša kamera zabilježila.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.