25.7.2022. 20:45
5
Šta se dešavalo na protestima ispred OHR-a: Pojavila se snimka sukoba Zahiragića i Vojina Mijatovića
Ispred zgrade OHR-a u Sarajevu danas su održani protesti građana zbog mogućnosti nametanja izmjena u Izbornom zakonu BiH.

Protesti su počeli u 19 sati, a prisustvovalo je, prema navodima MUP-a KS, sedam hiljada građana. 

Građani su poručili Schmidtu da ovakav zakon implementira u Njemačkoj, a tražili su i da podnese ostavku. Poručili su da će proteste nastaviti i sutra, ali bez političara.

Protekle sedmice su lideri probosanskih stranaka, akademska javnost, pojedinci, pozivale visokog predstavnika Christiana Schmidta da ne nameće izmjene Izbornog zakona BiH.

Stoga su se građanima na protestima pridružili i politički dužnosnici u BiH: predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, SBB-a Fahrudin Radončić, Naše stranke Edin Forto, Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković...

Sukob Zahiragića sa Mijatovićem i borcem Armije RBiH

Tokom protesta je viđeno i nekoliko incidenata, naime zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić žestoko se raspravljao s organizatorima protesta ispred OHR-a oko toga hoće li obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Dok su građani uzvikivali “Bosna, Bosna”, Zahiragić je ponavljao da je Džaferović predsjednik države. Na to su mu uzvratili da narod nema ništa s politikom.

“Ovo je narod organizovao”, kazali su mu organizatori.

Dok su građani govorili kako se Džaferović ne može obratiti, Zahiragić je vikao “Tišina”, “Sram te bilo”.

Nakon toga se “probio” kroz masu i tražio mikrofon za Džaferovića koji je popustio pod pritiskom. Nakon revolta i Vojin Mijatović se ubacio i ukazao da to nije dobra poruka.


Međutim, Zahiragić je burno reagirao zbog čega je nastao haos. Osim toga, zastupnik Zahiragić je napravio još jedan incident kada se sukobio sa pripadnikom Armije RBiH

Ekipa Source.ba portala je prisustvovala protestu, a u prilogu pogledajte šta je naša kamera zabilježila.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.