27.7.2022. 15:25
3
Incident na protestima ispred OHR-a: Građani otjerali Dušana Šehovca, bivšeg vojnika VRS i osnivača Demokratske inicijative sarajevskih Srba
Ispred Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu održani su protesti građana koji se protive izmjenama Izbornog zakona, koje planira nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt.

Ovo su drugi protesti ove sedmice. Prvi su bili 25. jula, a inicijator je bio Dervo Sejdić iz SDP-a, a na istim je prisustvovalo oko 7.000 građana.

Na današnjim protestima je bilo nekoliko stotina građana, a niti ovaj nije prošao bez incidenata.

Naime, jedan od učesnika protesta otrgnuo transparent na kojem je pisalo "Međunarodna mafija podržava domaću mafiju. Četnici klali, Izetbegovići krali", što je izazvalo burne reakcije građana koji su se okupili.

Još jedan incident je zabilježen kada su građani otjerali sa protesta Dušana Šehovca, osnivača Demokratske inicijative sarajevskih Srba i dugogodišnjeg aktivistu, a kako je poručeno na skupu, otjeran je jer je bivši vojnik VRS i čovjek koji negira 1.601 ubijeno dijete opkoljenog Sarajeva.

Šehovac je nedavno objavio KOLUMNU u kojoj, između ostalog, tvrdi da je laž da je na Sarajevo 1993. godine palo 3.777 granata u jednom danu. 

Također, ovaj aktivista je danas popodne održao konferenciju za novinare u Istočnom Sarajevu na kojoj je rekao kako su njegova porodica i on doživjeli napad na Ilidži, u naselju Lužani gdje živi i da to nije prvi put da trpi napade.

On tvrdi da je napad uslijedio nakon što se politički aktivirao i na predstojećim izborima se kandidovao kao nezavisni kandidat, ali na listi SNSD-a za Skupštinu KS.

Također, na protestima je viđena zanimljiva situacija kada je jedan od organizatora protesta tražio priključak za struju od Christiana Schmidta.

Ekipa Source.ba portala je bila na protestima, a u prilogu pogledajte šta je naša kamera pribilježila.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.