30.7.2022. 20:12
0
Šta se dešava u sarajevskom naselju: Ruše se objekti i ljetne bašte, uklanjaju se ograde. "Centar" Ilidže uskoro u novom ruhu, imat će posebnu bistu i 3D natpis
Još sredinom marta ove godine je počečo uređenje trga u centralnom dijelu Ilidže koji će nakon završetka radova poprimiti potpuno novi izgled.

Tako su u okviru uređenja centralnog trga na Ilidži počelo sa rušenjem objekata i uklanjanjem bašti u svrhu povećanja pomenutog trga koji se nalazi između Prve osnovne škole, Četvrte gimnazije i Kulturno-sportskog centra Sabit Hadžić. 

Sa trga će biti uklonjena ograda, a nove ploče koje se planiraju staviti bi trebale biti iste kao one u Maloj aleji.

Također će biti postavljena nova rasvjeta, kao i ostala potrebna infrastruktura.

Bit će uređena pješačka zona od Doma zdravlja do spomenutog trga, a to će podrazumijevati i sanaciju javnog toaleta kod autobuskog i tramvajskog terminala.

Na centralnom trgu planirano je da bude postavljena bista košarkaša Sabita Hadžić.

Podsjećamo, Općina Ilidža je objavila je krajem maja poziv za uređenje trga, a koji se odnosi na Izvođenje radova na uređenju i opremanju površine javne namjene (pješačka zona), trg Sabita Hadžića i Školski trg sa međusobnom vezom u ul. Mala Aleja – Ilidža Centar.

Procijenjena vrijednost radova je 1.535.000,00 KM bez PDV-a,  a rok za izvođenje 120 dana.

U okviru rekonstrukcije platoa postavit će se svjetleći reklamni 3D natpis “I Love Ilidža”.

Ekipa Source.ba portala je obišla Ilidžu, a u prilogu pogledajte šta je "oko" naše kamera pribilježilo.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.