30.9.2022. 14:37
6
Bh. oskarovac Danis Tanović naveo razloge zbog kojih će svoj glas opet dati Našoj stranci: Završen Park u Kampusu..
U Kampusu Univerziteta u Sarajevu prošle sedmice je svečano otvoren Park.

Osim što Park "daje" na estetici, on bi svojom namjenom prostora trebao okupiti studente, profesore, sportiste, umjetnike, ali i "obične građane", te im ponuditi mjesto za lični razvoj, obrazovanje, socijalizaciju, sport i rekreaciju.

Rifat Škrijelj je na svečanosti kazao da je otvaranje Parka u Kampusu Univerziteta u Sarajevu za njega kao rektora UNSA veoma značajan trenutak.

Premijer Vlade KS Edin Forto je rekao na otvorenju istakao da se svaki napredak rađa iz nezadovoljstva, te da zadovoljni nikad nećemo biti ako ne napredujemo. 

"Niko nije mogao biti zadovoljan prostorom Kampusa posljednjih decenija. Teško da je postojala eksplicitnija slika nebrige i bahatosti prethodnih vlada kao u mraku, šiblju i divljem rastinju Kampusa. Ne zaboravimo, ovaj prostor pored toga što je bio ruglo grada, predstavljao je i opasnu zonu", istakao je premijer Forto.

Nekoliko dana nakon toga, Forto je na svom Twitter profilu podijelio fotografiju Parka uz opis: "Bivša džungla i ruševine. Sredit ćemo cijeli kampus da blista."


Bh. oskarovac Danis Tanović je nabrajajući razloge zašto će glas ponovno dati Našoj stranci, nabrojao, između ostalog i završeni Park u Kampusu.
U prilogu pogledajte izgled Parka.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo
6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.