3.2.2023. 18:37
0
Admir Glamočak potpuno shrvan smrću prijatelja i kolege: "Ne mogu prihvatiti da je otišao. Toliko zajedničkih uspomena, toliko zajedničkih projekata.."
Povodom smrti dramskog umjetnika Saše Petrovića, u Kamernom teatru 55 u Sarajevu upriličena je komemoracija.

Brojni prijatelji, kolege, članovi porodice okupili su se ovim tužnom povodom i odali poštu Saši, koji je bio zapamćen kao vrstan glumac. Među njima i redatelji u čijim je filmovima i predstavama Petrović odigrao značajne i nezaboravne uloge. 

U galeriji Kamernog teatra 55 "Gabrijel" bila je otvorena i knjiga žalosti u koju su se mogli upisati svi poštivaoci lika i djela Saše Petrovića.

Podsjećamo, Aleksandar Saša Petrović rođen je 2. januara 1962. godine u Sarajevu. Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića "Teško je biti fin", za koju je dobio nagradu Srce Sarajeva za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Publika će ga pamtiti i po ulozi u kultnoj predstavi "Audicija", a ostat će prepoznatljiv i po svom radu u Kamernom teatru te predstavi "Sjećaš li se Doli Bel".

Mnogi ga se sjećaju i po ulozi u seriji "Vratiće se rode". 2001. glumio je u filmu "Ničija zemlja", a igrao je i u seriji "Lud, zbunjen, normalan" gdje je tumačio lik Stjepana.

U prilogu pogledajte izjavu za naš portal glumca Admira Glamočaka.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Nein Mustafić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.