20.11.2023. 14:33
4
Palestinska djeca i dalje ginu kao i kad je koncert u Sarajevu trebala održati Aleksandra Prijović: "Bošnjački nacionalisti su protestovali protiv tog koncerta, a sada svi šute"
Dino Merlin, domaća i regionalna muzička zvijezda, održao je dva od četiri koncerta u beogradskoj Stark areni.

Arena je bila popunjena obje noći, a publika je, naravno, uživala u hitovima ovog Sarajlije.

Krajem prošlog mjeseca, srbijanska pjevačica Aleksandra Prijović održala je tri velika koncerta u Sarajevu, a tada se digla "kuka i motika" jer koncert održava dok palestinska djeca stradaju.

Osim kritika na račun onih koji su odlučili otići, zatim organizatora, kritike su išle i na račun same pjevačice, a pojedinci su zahtjevali i da koncerte otkaže.

Palestinska djeca i dalje ginu. Zapravo, nisu ni prestajala ginuti. Međutim, ono što je primjetno je da se kroz društvene mreže ne vidi negativna kampanja i atmosfera, poput one dok je koncerte trebala održati Prijović. Zašto?

O ovoj temi smo razgovarali sa kolegom novinarom Danijalom Hadžovićem.

"Zato što je Dino Merlin pjevač koji dolazi iz Bosne i Hercegovine, mada je bilo i nekih srpskih nacionalista koji su kao i bošnjački nacionalisti sa slučajem Aleksandre Prijović protestovali protiv tog koncerta, a naravno, svi šute kada naš pjevač nastupi u Beogradu. Sa druge strane, kada Prijović nastupi u Sarajevu od toga se pravi nekakav skandal i to se predstavlja kao udar na kulturu i dobar ukus, zavisi iz koje ideološke pozicije neko govori, međutim, u suštini, svi ti komentari su posljedica činjenice da mnogi 'dokoni' ljudi imaju pristup internetu i to koriste kao način da privuku pažnju na sebe sa takvim komentarima. Naravno, koncerti će se slobodno održavati i u Sarajevu i u Beogradu, te će njihovi izvođači, kao i naši, puniti hale", govori Hadžović na početku.

Ističe da je ta vrsta saradnje nešto dobro i pozitivno.