30.11.2023. 16:16
6
Telemach najavio značajno poskupljenje usluga: Kažu da im rastu troškovi poslovanja. Cijene paketa će biti veće za skoro tri marke. Stručnjak objasnio koji su uzroci poskupljenja
Kompanija Telemach, koja posluje u BiH i regionu, najavila je poskupljenje svojih usluga, i to u značajnoj mjeri.

Tako su korisnici u našoj zemlji obaviješteni da će od nove godine cijene paketa biti uvećani za skoro tri marke, tačnije 2.95 KM.

"Od 1.1.2024. godine dolazi do izmjene Cjenovnika usluga zbog čega će cijene paketa biti uvećane za 2,95 KM mjesečno, usljed rasta troškova poslovanja. Korisnici na koje se primjenjuju izmjene Cjenovnika usluga imaju prava u pogledu važećeg ugovora, propisana Pravilom 69/2013 o uslovima pružanju javnih telekomunikacijskih usluga i odnosima s krajnjim korisnicima", navodi se u obavještenju, prenosi Raport.


Obavještenje Telemacha korisnicima/Raport

Inače, Telemach je jedna od kompanija koja posluje pod United Grupom, koja je najveći pružatelj medijskih i komunikacijih usluga u ovom dijelu Evrope.

eKapija | Aleksandar Mastilović, savjetnik direktora RAK-a - 5G je samo  protočna tačka u razvoju mobilnih mreža, uskoro dolazi i 6G
Aleksandar Mastilović

Ekspert za telekomunikacije Aleksandar Mastilović nam je otkrio da postoji nekoliko komponenti koje su mogle dovesti do poskupljenja usluga.

U prilogu možete poslušati audio-izjavu.

(Ajdin B.)
6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.