15.4.2024. 13:21
1
"Ratni zločinac Ratko Mladić je prilikom ulaska u Srebrenicu rekao: 'Ovo je ulica Reufa Selmanagića Crnog, skidaj tu tablu'. Skinuli su je '95. godine, a to sada rade ponovno"
Skupština Opštine Srebrenica danas je usvojila sporne prijedloge o promjeni naziva ulica u ovom gradu. Ova tačka dnevnog reda usvojena je sa 14 glasova ZA.

Najsporniji dijelovi izmjena su faktički "protjerivanje" Josipa Broza Tita, odnosno naziva ulice, te imenovanje ulice po Goranu Zekiću (lokalnom lideru SDS-a s početka rata). Umjesto Tita, ulica će nositi naziv Republike Srpske. Zatim, "Park majora Koste Todorovića" će zamijeniti dosadašnji naziv "Gradski park Srebrenica", a Dubrovačka ulica mogla bi biti zamijenjena sa dosadašnjim nazivom Reufa Selmanagića Crnog.

O ovoj temi smo razgovarali sa predsjednikom Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda manjeg bh. entiteta RS Alijom Tabakovićem.

Razgovor možete poslušati u prilogu.

Novinar: Ajdin Balićevac

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.