26.3.2018. 18:35
1
Mersudin Kadrić: Sva djeca u našoj školi napreduju prema svojim mogućnostima
Sa Source.ba razgovarali smo sa v.d. direktorom centar za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje "Vladimir Nazor" Mersudinom Kadrićem o radu ustanove, projektima koji su u toku, ali i o učenicima, njihovom osposobljavanju i afirmaciji u društvu.

"Status djece sa posebnim potrebama zavisi od kantona do kantona i Federacije, odnosno koliko vlasti u određenom kantonu imaju sluha za tu populaciju. Tako da u nekim kantonima imamo veću, a u nekim manju podršku. Mi trenutno sarađujemo sa ministarstvom obrazovanja koje je nadležno za djecu do 21 godine i ministarstvom zdravstva i socijalne zaštite koji su zaduženi za djecu preko 21 godine. U vezi s tim mi pregovaramo oko projekta o uspostavi zaštitnih radionica i stanovanja uz podršku, kako bi pokušali ovoj djeci preko 21 godine pružiti dodatni vid obrazovanja i socjalizacije", rekao je za Source.ba v.d. "Vladimir Nazor" Mersudin Kadrić.

Kroz razgovor sa v.d. Mersudinom Kadrićem smo vidjeli da ova djeca nakon navršene 21 godine nemaju na neki način više ništa i da bi se svi trebali podjednako potruditi, i naći zaposlenje kao bi seovakve osobe afirmisale i počele doprinositi .

Ostatak intervjua pogledajte u videu.

Novinar: Ajla Hurko
Kamerman i montažer: Almir Biber 

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.