2.4.2018. 17:10
6
Semir Osmanagić: Oni koji osporavaju, nisu nikada ni bili, a i ne znaju šta su piramide
Prije više od deceniju dr. Semir Osmanagić je otkrio piramide u Visokom, mnogi su bili oduševljeni, građani izuzetno uzbuđeni, a stanovnici gradića u srcu Bosne i Hercegovine ponosni, što su baš oni i njihov gradić jednim dijelom vlasnici piramida.

Međutim neki nisu vjerovali u postojanje piramida i o tome su javno govorili i osporavali tvrdnje, dr. Osmanagića koji je jedini bh. stručnjak za piramide, i do danas mnogi koji su osporavali tada osporavaju i sada, ali on hrabro ide dalje, jer ne želi da zaboravi, nego da dokaže svoje tvrdnje i pokaže svima šta su ustvari piramide 

"Bosanska dolina piramida sastoji se od pet velikih građevinskih objekata ogromne mreže podzemnih tunela, a najatraktivnija je svakako bosansksa piramida Sunca. Međutim već od prve godine oni koji su bili protiv nas kada su vidjeli da pronalazimo betonske blokove u njenom podnožju, promijenili su zakon i čitavu piramidu proglasili zaštićenom zonom.", rekao je za Source.ba dr. Semir Osmanagić.

Da u Visokom postoje piramide i da to nije djelo prirode već da su to radile ljudske ruke potvrdili su i svjetski naučnici, neki od stručnjaka su: egipatski geolog dr. Aly Barakat, vodeći ruski geofizičari, profesori Oleg Khavroshkin i Vladislav Tsyplakov sa Šmitovog instituta u Moskvi, američki arheolog prof.dr. Ezra Zubrov i mnogi drugi. 

Pored toga što je bitno da se svim skepticima dokaže da to jesu piramide, bitno je i pronaći onoga ko je gradio bosanske piramide i tunele, i kada su one građene. 

Ostatak intervjua pogledajte u videu.

Novinar: Ajla Hurko

Kamerman i montažer: Almir Biber

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.