24.5.2022. 19:32
2
Najbolji nastavnici bivše Jugoslavije okupljaju se u Sarajevu: "Sve što nam se dešavalo stvorilo je granice u našim umovima, mi smo ustvari snaga jednog društva"
Naša današnja gošća bila je Suada Karić, članica Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije sa kojom smo razgovarali o regionalnoj konferenciji "Svijet obrazovanja briše granice" koja će biti održana od 26. do 29. maja u Sarajevu.
Regionalna konferencija koja će okupiti će oko 200 najboljih nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije predstavlja jednu pozitivnu priču koja briše granice.

"Što se tiče znanja, granice apsolutno ne treba da postoje. Što se tiče učenja, granice ne treba da postoje. Nažalost, sve ovo što se dešavalo na prostorima bivše Jugoslavije stvorilo je granice u našim umovima. Neke političke konotacije i nešto što se dešava oko nas vrlo često su nam prepreka da ostvarimo svoje ciljeve. Asocijacija najboljih nastavnika želi da prevaziđe te, recimo, mentalne, intelektualne granice i da pokaže da smo mi ustvari snaga svakog društva", kazala je Karić za Source portal.  
 
O svim detaljima i onoga što nas narednih dana očekuje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine otkrijte u razgovoru sa našom sagovornicom.  



Novinarka: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.