15.6.2022. 12:48
0
Posjetili smo Streljanu Zetra i upoznali se sa streljaštvom: Vrhunski sport koji iziskuje posebnu smirenost, koncentraciju i disciplinu
Streljaštvo predstavlja jedan od najstarijih sportova koji datira još od starog i srednjeg vijeka kada su se održavala takmičenja od gađanja pračkom, pa sve do korištenja luka i strijele. Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, streljaštvo ima dugu tradiciju te je tako ono razvijeno u mnoge bh. gradove poput Sarajeva, Trebinja, Visokog, Zenice, Teslića itd.. Ekipa Source portala ovoga puta posjetila je Streljanu Zetra u Sarajevu i uvjerila se da je riječ o vrhunskom sportu koji izdvaja od ostalih sportova po tome što iziskuje posebnu smirenost, koncentraciju i disciplinu.

"Izabrao sam streljaštvo jer mi se svidio klub, svidjeli su mi se treneri, način sporta, smirenost koja se traži i disciplina. Mogu samo da pozovem mlade ljude (...), srednja škola je idealan početak treniranja. U Zetri imate najbolje uslove za treniranje u Bosni i Hercegovini, dođite i pozdravite se u 17 sati, radnim danima imamo treninge. Upoznajte se sa sportom, dobit ćete generalnu obuku, možete probati, kome se svidi, slobodno da dođe", kazao je Nedžad Džanković član SK Sarajevo. 


Cijeli video pogledajte u prilogu. 




Novinarka: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.