9.8.2022. 10:58
0
"Kako je moguće da su kupljene knjige da se podijele učenicima za predmet koji ne postoji?! Svake godine 70 razreda ode iz BiH - i državni službenici napuštaju BiH"
Anis Krivić, član Glavnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB-a), kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za predstojeće izbore, ali i bivši ministar obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo, govorio je za Source portal.

"Mi smo mogli da ostanemo u ministarskim foteljama i obnašamo vlast. Iz principa nismo htjeli jer se promijenila skupštinska većina. Nakon toga smo dobili najave da KS dobija ekspertsku vladu, vladu stručnjaka koja treba da pokrene bezbroj nekih obećanja (...). Mislim da većina obećanja koja su tada data nisu realizirana. Ono što je započeto, nije realizirano. Kritike koje smo mi, dok smo sjedili u Vladi dobijali, odjednom su nestale, što je očekivano (...). Uzimaju se stari projekti koje nije radila samo Vlada Marija Nenadića, nego i mnoge prije nego što smo mi 2020 imali vlast i sada se pokušava predstaviti da su mnogi ti projekti izmišljeni i prvi put pokrenuti", za Source govori Krivić. 

"Ja volim govoriti o obrazovanju, to je moje područje, pa evo - KS je kupio knjige za učenike, otkupili su knjige za učenike KS i podijeljene su školama da se te knjige daju učenicima. Kako neko onda može objasniti da je kupljena knjiga za predmet koji ne postoji u KS? Zna se ko je kupio, znamo od koga je kupio, ali zašto je kupio za predmet koji ne postoji u KS", ističe Krivić za Source. 

Također, Krivić se osvrnuo i na podršku projektima koji su finansirani od strane KS. Komentirao je i izjavu profesora Husnije Kamberovića koji je na svom Facebook profilu napisao: "Konačno prihvatam realnost i odustajem od prijave na bilo koje buduće konkurse u Kantonu Sarajevo za naučne projekte, naučne konferencije, časopise... Nije vrijedno uzalud gubiti vrijeme na ispunjavanje aplikacija. NEVER AGAIN!" 




"Kada sam pročitao samo tekst konkursa bilo mi je jasno da ti projekti neće biti opravdani na način kako treba da budu opravdani. Tri miliona nije malo, tri miliona je mnogo. I ovaj status koji ste spomenuli profesora koji je rekao da se više nikad neće prijavljivati, to je samo jedan poraz i ljudski i naš društveni koji sam vidio i prenio i zaista sam vrlo tužno to uradio, kliknuo sam ono dugme 'post' i vrlo tužno sam to uradio", osvrnuo se Krivić za Source. 


Cijeli razgovor u videu koji je u prilogu! 



Novinarka: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo 

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.