29.3.2023. 20:00
0
Mahira Ahmiš: "Ponosna sam na svoju vjeru. Svi imamo iskušenja, živite život sa svrhom da se nemate zbog čega kajati"
Lične životne priče uvijek su najbolja inspiracija. Jedna takva je i priča o Mahiri i njenom rahmetli suprugu Esedu Ahmišu, koji je prošle godine preminuo nakon njihove dugogodišnje zajedničke borbe s multipla sklerozom.

Priča je to o prihvatanju životnih iskušenja, otkrivanju smisla života, vjeri, ali i priča o ljubavi, uzajamnom poštovanju i podršci. 

"Ponosna sam na sebe, na svoj ahlak sam ponosna. Na svoju vjeru sam ponosna, ja to moram da istaknem. Ali, najvažnije je poštovanje, bez poštovanja i povjerenja nema ni ljubavi. Poštovanje je to, i prema suprugu i prema djeci, prema starijima, prema bilo kome, ta vrsta poštovanja, ljubaznosti, ta vrsta kulture, te vjere u vama, to su meni najveće vrijednosti danas. Materijalno danas imate, sutra nemate. I u islamu je to tako da ćete tri puta imati, tri puta nemati, to je tako", navodi Mahira Ahmiš u razgovoru za Source dodajući: 

"Živite život sa svrhom da se nemate zbog čega kajati. Mislim, možete pogriješiti, mi nismo meleci tj. anđeli, ali da živite život sa svrhom, da je vas Allah tu dao ne da samo uživate, nego da imate tu ulogu tu, i sa problemima i bez problema, i da sve to morate prihvatiti i živjeti sa tim. I bit će vama jednostavnije, da zaista shvatite da vi morate proći nešto u životu, da je ovo taj test, kao kada idete na test matematike, imate jednačine, morate ih uraditi ili nema proći. Tako i ovo, nekome je to iskušenje na djeci, nekome na roditelju, nekome na suprugu, nekome na imetku, ali ga svako ima i samo da ga shvatite da je to test za vas, na koji ćete vi nekada biti ponosni. I kada taj test prođe, kada ga završite, zaista budete ponosni."


Cijeli razgovor pogledajte i poslušajte u videu koji je u prilogu.



Razgovarala: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Nein Mustafić 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.