13.4.2023. 14:45
3
Pitali smo građane kako se oslobađaju stresa: "Ja zapalim cigaru i top sve"
Stres je sastavni dio života i odnosi se na obrazac emocionalnih i fizičkih reakcija koje prati subjektivan osjećaj preopterećenosti koje nastaju kao reakcija na određene događaje.

Postoje dvije vrste stresa - pozitivni (eustres) i negativni (distres). Kada je stres hroničan ili akutni, onda spada u negativni stres koji može naštetiti organizmu i ozbiljno ugroziti naše zdravlje. 

Upravo zbog toga, bilo da dolazi zbog situacija koje ne možemo kontrolisati ili na primjer zbog problema na poslu, dobro je znati primijeniti metode ili tehnike koje će nam pomoći prilikom oslobađanja od stresa. 

Samo neke od tehnika za oslobađanje stresa koje psiholozi izdvajaju su: autogeni trening, aktivni odmor, masaža, joga, druženje sa prijateljima i sl.. Svakako, kod ozbiljnijih stanja neophodno je pomoć potražiti od strane stručnih lica.

Mi smo pak odlučili izaći na ulice našeg grada da provjerimo kako se naši sugrađani oslobađaju stresa. 


U videu koji je u prilogu pogledajte i poslušajte zanimljive odgovore koje smo dobili. 



Novinarka: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Nein Mustafić 
 

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.