13.4.2015. 11:46
0
Počeo sa 50 maraka: Priča o Sarajliji koji ispunjava svoju životnu želju
Sa pedesat maraka, koliko je imao u novčaniku, Boris Lalić je napravio korak koji će njegov život promjeniti u znatno boljem smjeru. Tim novcem uradio je svoju prvu knjigu.
Sa pedesat maraka, koliko je imao u novčaniku, Boris Lalić je napravio korak koji će njegov život promjeniti u znatno boljem smjeru. Tim novcem uradio je svoju prvu knjigu.

Boris voli klasičnu književnost. Primjetio je da nama fali takve književnosti, pa je vrijednim radom i snalažljivošću ovaj mladić uspio da objavi čak dva naslova: 100% i  Jackie's on the road again.

Njegove knjige karakterišu dva pravca, malograđanski irealizam i seksna fantastika.

Osim što je knjige napisao, on je i recezent i izdavač u svojoj izdavačkoj kući Elektra Mačkica roto pres.

Kada je napisao prvu knjigu odlučio je da primjerke ne ostavlja u knjižarama, nego se zaputio na ulicu. Sa koferom je došao do Likovne akademije u Sarajevu i izložio svoja djela.

Nudi svima knjige, našali se, ispuni dan i zaradi određeni dio novca. Uvijek ga možete pronaći na istoj adresi.

Boris kaže da je zadovoljan onim što zaradi, ovaj posao tvrdi može pružiti ono što mu je neophodno za život.

On ne odustaje od svog cilja i uskoro planira izdati novi naslov.

Njegova knjige koštaju 10 maraka i kaže da svi oni koji kupe neće biti na gubitku, jer će dobiti dozu zabave koja se isplati za taj novac, jer ga ionako mnogi troše na besmislene stvari. Govori da je zadovoljan razvojem situacije u njegovom životu ali i da planira još više raditi u budućnosti.

Na kraju kaže da nema neku posebnu poruku za mlade, jer onaj ko hoće da učini nešto u svom životu on će to i uraditi, a onaj ko je naučio da dangubi takav će i ostati.

Novinar: Alen Avdić
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Emir Preljević


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.