30.11.2015. 19:25
8
Žestoka rasprava investitora i građana pred kamerom: Ko je kriv za mogući odron ceste na tranzitu?
Posljednjih dana na ulici Urijan Dedina u Sarajevu , koja se nalazi u blizini Jevrejskog groblja počele su se pojavljivati ozbiljne pukotine.
I na okolnim stambenim objektima su vidljive. Abdulah nas je uveo u svoje dvorište i pokazao da njegova garaža više nije u funkciji.

Vlasnici oštećenih objekata tvrde da je razlog za to gradilište koje se nalazi u podnožju ceste Put mladih muslimana.

Nakon što smo saslušali Abdulaha, pogledali smo oštećenja i kod drugog komšija i planirali pitati investitora za probleme koje građani navode.  Investitor za izgradnju benzinske pumpe, vlasnik preduzeća "Ahmetspahić", Mujo Ahmetspahić je došao na lokaciju i sa stanovnicima otvoreno govorio o problemu zbog kojeg je došlo do pukotina. 

Iz JP Ceste FBiH su za medije kazali da je vjerovatno krivo gradilište, i da je ono moralo biti zaštićeno, međutim investitori tvrde da od vode nisu mogli ništa učiniti kako je planirano. Nakon što je riješen problem sa vodom, kažu da će i problemi sa pukotinama i slijeganjem zemljišta nestati. 

Ministarstvo saobraćaja KS je na snagu stavilo zabranu kretanja teretnih vozila na ovom dijelu ceste, a saobraćaj je preusmjeren na centar grada. Međutim, činjenica je da se ta zabrana ne poštuje. 
Poslušajte šta su nam rekli građani ali i investitori gradnje.

Novinar: Alen Avdić
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Ermin Ljumić


 
8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.