24.12.2015. 12:50
0
"Volio je popiti, prije pola godine je bio u bolnici, ne mislim da je umro od vađenja zuba"
Prema novim informacijama, pacijent S.H. nije umro od posljedica vađenja zuba.

Ovih dana objavljena je vijest da je  osoba S. H.  umrla zbog posljedica krvarenja nakon vađenja zuba. S obzirom da okolnosti ovog slučaja nisu ispričane detaljno, nastala je panika među stanovništvom. 

Kako saznajemo, pacijent je bolovao od trombocitopenije koja uzrokuje slabo zgrušavanje krvi, kao i od ciroze jetre.

"Pacijent inicijala S.H. primljen je na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju, 20.decembra (nedjelja) u 23.00h, sa krvarenjem iz rane nakon vađenja zuba, a u pratnji doktora sa Klinike za bolesti uha, grla i nosa, koji je uradio tamponadu. Pacijent je pregledan od strane maksilofacijalnog hirurga, nakon čega je izvršeno šivanje rane.  S obzirom da se kod pacijenta  ponovo  javilo krvarenje iz nosa i probavne cijevi, konsultovan je hematolog i pacijent je hospitaliziran na Klinici za  bolesti uha, grla i nosa. Pacijent je imao primarno oboljenje, o kojem iz etičkih razloga ne možemo govoriti. Tokom boravka na Klinici za bolesti uha, grla i nosa, poduzete su sve mjere liječenja, ali je i uprkos svim naporima ljekara pacijent, nažalost, preminuo 21.decembra (ponedjeljak) u 05.15h. Porodica preminulog pacijenta  je odbila predloženu obdukciju
", kazali su iz KCUS-a.

Istraživanjem ovog slučaja saznali smo da je Sabahudin Hukara volio alkohol. Šundo, kako su ga poznanici zvali, bio je dio čaršijske raje, koja je voljela sjesti, opustiti se i popiti koju rakiju.

"To je krasan jedan čovjek. Živio je sa ocem i majkom. Imao je dva braka iz sebe i djecu iz oba braka. Volio je popiti i zajedno smo znali sjesti i opustiti se, ali nije bio baš toliki alkoholičar, veći sam ja. Da je znao popiti petnaest piva dok dođe do moje radnje to su laži. Popije par piva i koju rakijicu i normalno sjedne u auto i ode kući", kaže nam Emir  Travljanin, Sabahudinov prijatelj koji ima radnju na Bašačaršiji. 

Mnoge anegdote su vezane za ovog čovjeka. Postoji i priča da mu je bivši kantonalni ministar policije Predrag Kurteš dao novac da kupi hrvatski magazin Globus, pa se Šundo vratio sa kupljenim geografskim globusom, koji je vrtio. 



"Poznajem ga, dolazio je u kafanu gdje sam i ja navraćao. Anegdota da sam ga poslao po list "Globus" nije vezana za njega. Ma ne morate ništa pisati, poznajem ga i eto, o mrtvima sve najbolje. Da li je mogao umrijeti od posljedica vađenja zuba to zaista ne znam, imaju doktori i to će se ustanoviti. Jeste ranije imao zdravstvenih problema ali ne znam zaista o čemu se radilo
", kaže Predrag Kurteš.

Po svemu sudeći Hukara je od ranije bio narušenog zdravstvenog stanja, ali se ne zna tačno da li je to bila posljedica alkohola.

"Bio je prije pola godine u bolnici, nešto je vezano za stomak, išao sam mu u posjetu ali šta tačno ne znam. Da je imao problem sa jetrom to ne znam. Da je umro od posljedica vađenja zuba ne vjerujwm u to. Mislim da niko ne može umrijeti od vađenja zuba. Šta se desilo zaista ne znam. Uglavnom, Šundo je bio gradska raja, kojeg su svi voljeli"
, navodi Šundin prijatelj Emir Travljanin. 

Pravi uzroci smrti Hukare nisu poznati, barem javnosti, ali navode da smrt nije nastupila zbog vađenja zuba. 

Razne priče su vezane za ovaj slučaj, a najviše pažnje privlači ona koju je objavila Slobodna Bosna. Prema njima cilj ove priče je taj, da Avaz i portali koji podržavaju tu medijsku platformu žele kompromitirati zubarku Azra Sarić, prethodno isprepadanu i ucijenjenu u procesu koji se vodi protiv Nasera Kelmendija u Prištini, a koja je bila ljubavnica Ramiza Delalića Ćele. 

Na kraju se navodi da je svima poznato od čega je Šundo umro i kakv je život živ
io, tako da doktorica nije kriva za njegovu smrt.

(Alen Avdić)


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.