21.3.2016. 17:17
0
"Samo da je zdrava glava, nagledam se svega, raja sama sa sobom priča"
Na istom mjestu u Titovoj ulici u Sarajevu, gdje je čika Mišo više od dvadeset godina zarađivao novac čisteći cipele, danas je njegov sin Ramiz .
Ramiz kaže da je logično bilo i dao je obećanje ocu da će nastaviti taj posao i pretvoriti ga u porodičnu tradiciju.

Čika Mišo je bio simbol grada Sarajeva, šest punih decenija radio je kao čistač cipela. 
Ramiz je u razgovoru za Source.ba kazao da je zadržao očeve mušterija, i da ljudi i danas govore kako im Mišo nedostaje.

Sigurno je da će neko od djece ili unuka poslije njega nastaviti raditi posao čistača cipela, da bi Sarajevo uvijek pamtilo čika Mišu, kaže Ramiz. 

Husein Hasani ili čika Mišo je preminuo početkom januara 2014. godine, a prije smrti svako jutro u 9.30 sati dolazio je na svoje radno mjesto, bez obzira na vremenske uvjete.

Poslušajte cijeli razgovor sa njegovim sinom Ramizom u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.