23.3.2016. 16:50
21
Psi izujedali petogodišnjaka iz Sarajeva: Trgali su ga, kuja ga je uhvatila za glavu i vukla
"Dijete je bilo napolju, igralo se nogometa ispred kuće. Psi su naišli i jednostavno samo ga napali i počeli ga trgati", ovako počinje priču Irfan Skula, o napadu na njegovog sina Begu.
Petogodišnjak se ubacuje u razgovor i potvrđuje ono što njegov otac govori. Kaže da mu je lopta krenula, a on za njom, pri čemu se psi priletili i napali ga istog trena. Tri psa su malog Begu odmah počeli ujedati i vući svaki na svoju stranu. 

"Čuo sam vrisak, zatim je izletila komšinica i ja za njom. Jedva sam ga isčupao. Kuja ga je uhvatila za glavu i vukla. Nije htjela da pusti. Vidio sam mnogo krvi i odmah ga odvezao u bolnicu", kaže Irfan.

Mali Bego kaže da osjeća strah i da ne smije izaći ispred kuće da se igra. Govori i da ga bole rane, a njegov otac Irfan tvrdi da ima traume.

"U toku noći kada spava, zna se često buditi, ustane i počne plakati. Ima velikih problema, a nikada se nije plašio. Rane će zarasti, ali traume ostaju", kaže Irfan.

Na kraju Irfan navodi da je njihova ulica, Hendekuša u Osjeku, veoma opasna i za djecu i za odrasle, kada su u pitanju psi lutalice. Tu se ne može živjeti od čopora kaže. 

Poslušajte cijeli razgovor sa Irfanom Skulom u videu iznad. 

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević  

21
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.