27.4.2016. 17:09
2
"Nije mi 'ofirno' reklamirati se na Facebooku, ne stidim se svog posla, s 19 sam registrovao firmu"
Berin Talović, 19-godišnji mladić iz Sarajeva, poslije završene srednje škole nije sjedio i čekao posao. Imao je ideju i odmah je sproveo u djelo. Odlučio za uzgoj japanskih prepelica.
Da se internet može koristiti i u pozitivne svrhe, dokaz je upravo Berinov biznis. Istraživanjem poslova, čitajući forume i razmjenjujući ideje, donio je odluku da prodaje ljekovita jaja.

Kako bi unaprijedio svoj posao, odlučio se i za proizvodnju pilića, prvenstveno zbog  potreba svog jata, ali ih i prodaje drugima koji se bave ovim poslom.

Školjka jaja košta 8 maraka i najviše se prodaju zimi, kaže ovaj mladić. Da bi jaja imala sva potrebna ljekovita svojstva, na četiri prepelice mora biti i jedan mužjak kaže. 

Prepeličja jaja se najčešće upotrebljavaju za liječenje bronhitisa, bolesti nervnog sistema, srca, krvotoka, jetre i bubrega.

Za posao kaže da nije zahtjevan, a donosi solidnu zaradu. Zadovoljan je mjesečnim prihodom.
Do kupaca dolazi i promocijom na drištvenim mrežma. Tvrdi da ga nije sramota na Facebooku objavljivati statuse i fotografije kojima poziva na kupovinu prepeličijih jaja.

Berin navodi da mu ovaj posao obezbjeđuje sigurnu platu od nekih 450 maraka, što nije zanemarivo s obzirom na ekonomsko stanje u državi.

Kaže da ima mladih koji žele raditi, ali hoće uspjeh preko noći. Međutim, potrebno je strpljenje, rad i učenje.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Alen Alilović
Montaža: Emir Preljević
 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.